TEST Smartphonemarknaden går fram som en ångvält för närvarande och den senaste tekniken på marknaden, eller ska vi kalla det flugan?, är stereoskopisk 3D. Koreanska LG och taiwanesiska HTC är de två första tillverkaren att lansera smartphones med äkta 3D-stöd. Men frågan vi ställt oss är vilken av dessa lurar som gör oss mest till freds i den tredje dimensionen, LG Optimus 3D eller HTC Evo 3D?

LG och HTC har på många sätt startat 2011 på helt skilda sätt. LG har varit den offensiva med en tidig lansering av marknadens första tvåkärniga smartphone, LG Optimus 2X, medan HTC tagit en mer återhållsam roll och även om man rullat ut flera nya modeller kan man inte anklagas för att ha stressat ut några nya tekniker, på gott och ont.

Även om det på håll kan se ut som att LG varit den mest gynsamma så har den koreanska tillverkaren istället fått kämpa mot dåliga försäljningssiffror medan konkurrenten HTC kunnat luta sig tillbaka och rapportera rekordomsättning kvartal på kvartal.

Även om de båda tillverkarna har olika förutsättningar och position på dagens smartphonemarknaden är det inget tvivel om att de båda är beredda på att prova nya saker. LG har fortsatt med sin offensiva taktik och var först ut med sin LG Optimus 3D på svenska marknaden, medan HTC verkar fått upp den kreativa ångan och nu kort därefter rullat ut sin egen 3D-telefon, HTC Evo 3D.

inledning

Om en 3D-TV är svårt att rekommendera för alla TV-tittare så är en 3D-telefon om möjligt ännu svårare att hitta en bred målgrupp för i dagsläget. Något till och med tillverkarna själva bekräftat för oss. Målet med denna artikel blir att kika närmare på just konceptet ”3D-telefon” och se vilken av dessa modeller som är det bästa valet för dem konsumenter som suktar efter den senaste tekniken på smartphonemarknaden.

I vanlig ordning börjar vi med en titt under huven där det inledningsvis blir ett lite större fokus på LG Optimus 3D som är den första telefon vi testar med en processorkrets från Texas Instruments, medan HTC Evo 3D använder sig av ett mer beprövat kort från Qualcomm. Men en jämförelse är väl på sin plats.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedCiiD Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nicklas
Medlem
Nicklas

En mycket bra recension 😀 Dock förstår jag inte den här 3D hypen 😛

Medlem
WIRN

[quote name=”CiiD”]En mycket bra recension 😀 Dock förstår jag inte den här 3D hypen :P[/quote]
Är det verkligen en hype? I så fall mer bland tillverkarna än kunderna. Tror iaf inte någon av dessa lurar kommer sälja i några större kvantiteter

Nicklas
Medlem
Nicklas

Ne det e sant men de försöker ialf få det till en woow effekt känns det som 😀