Webhallen Config - Tangentbord, pekplatta och högtalare

Webhallen Config använder ett fullstort tangentbord med siffersats på högersidan. Det är förhållandevis enkelt upplagt, och har en enfärgad vit bakbelysning, men överraskar vad gäller komfort och skrivkänsla. Plasten mellan tangenterna flexar inte över huvud taget vid belastning, och kvalitetskänslan är god överlag.

Slaglängden är något längre än exempelvis Asus GL702. Tangenterna har även en trevlig taktil känsla, med ett behagligt skrivmotstånd. Den lite längre slaglängden gör det också enklare och bekvämare att trycka ner Ctrl-tangenten med knogen på lillfingret, en bra egenskap både för spel och kontorsarbete.

På funktionsraden finns ett antal snabbfunktioner via Fn-tangenten:

  • Höja/sänka volymen
  • Aktivera/deaktivera volymen
  • Höja/sänka tangentbelysningen
  • Aktivera/deaktivera pekplattan
  • Aktivera/deaktivera flygplansläge
  • Genväg för viloläge
  • Byta bildskärmsutgång

webhallen_config_12

Pekplatta och fingeravtrycksläsare

Webhallen Config har en förhållandevis generisk pekplatta, med två fysiska knappar nedanför plattan snarare än en klickbar pekyta. Det ger en relativt liten aktiv pekyta att använda, vilket kan kännas något instängt när man ska navigera på en 17-tumsskärm.

Plattan har dock stöd för multitouch och kan bland annat högerklicka med ett tvåfingertryck eller scrolla med tvåfingersvep. Ytan har en behaglig strävhet som inte innebär för hög friktion. Gesterna är dock inte riktigt lika pålitliga eller snabba som på Asus GL702VM eller MSI GS43VR, så de fysiska knapparna är stundtals ett välkommet komplement för att veta att ett högerklick kommer registreras korrekt.webhallen_config_17

Mellan de två musknapparna sitter en enkel fingeravtrycksläsare. Denna kräver ingen separat mjukvara, utan kan aktiveras direkt i Windows kontrollpanel för att logga in på datorn med en enkel fingersvepning.

Vi noterar dock att läsaren i regel behöver två eller tre svepningar för att få en korrekt läsning. Läsaren är fortfarande ett uppskattat tillskott, även om vi gärna hade sett en mer tillförlitlig sådan.

webhallen_config_14

Högtalare

Högtalarsystemet i Webhallen Config går under Onkyos varumärke och levererar den överlag mest naturliga ljudbilden av samtliga fyra testdeltagare. Med en liten subwoofer på undersidan är basen bättre definierad än på Asus GL702 och MSI GS43VR, och detaljrikedomen är bättre i både diskant och mellanregister.

Basen är fortfarande något tunn, men inte till en påträngande grad. Ljudkretsen från Realtek har en enkel kontrollpanel som direkt ur lådan inte använder några effekter som virtuellt surroundljud eller equalizer-profiler. Merparten av inställningarna går dock bra att lämna orörda, då Webhallen Config har den klart mest naturliga ljudbilden av våra fyra testdeltagare utan konfiguration.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid