Spelprestanda 1920x1080: HD 4000, GTX 670M, batteritid, ljudnivå och temperatur

14_Crysis_2Crysis2_2

Med Intels HD 4000-grafik så gott som avklarad, är det dags att fokusera närmare på MSI GT70 och dess GeForce GTX 670M. I Crysis 2 får vi se mycket högre prestanda än någonsin tidigare med fullmatade inställningar, men det räcker inte hela vägen fram. Det krävs dock inte mycket lägre inställningar för att få det spelbart.

Starcraft_2Starcraft2_3

Som vi förklarade på den tidigare sidan är vårt test av Starcraft 2 ett stort slag som är väldigt processorkrävande, vilket förklarar varför GTX 670M inte presterar så mycket bättre än exempelvis HD 4000 och GT 635M. Prestandan är oavsett hög, vilket MSI GT70 har att tacka både den nya processorn och grafikkortet för.

Vi skulle fokusera på GT70 nu, men vi tänkte flika in här snabbt. Undertecknad tog sig tid att faktiskt spela Starcraft 2 i 1 920 x 1 080 och inställningarna ni ser i diagrammet. Inte någon gång upplevdes några hack eller för låga bildfrekvenser, utan det var faktiskt fullt spelbart. Det är inte förrän i de extremt tunga striderna som man doppar ned till runt 20 FPS men det krävs mycket till för att det ska hända.

Starcraft2_4

Även med högre inställningar fortsätter spelet att flyta på bra med GTX 670M.

borderlandsBorderlands_3

Det är ett hån att testa ett grafikkort som GTX 670M i denna typ av inställningar, så vi hoppar raskt över till nästa diagram.

Borderlands_4

Med maxade inställningar i datorns nativa upplösning fortsätter vi se höga FPS-värden, och MSI GT70 tillsammans med GTX 670M fortsätter att leverera.

12_Dirt_3
DiRT3_3

Återigen ser vi extremt höga FPS-värden med låga inställningar, så vi går över till nästa diagram.

DiRT3_4

GT70 håller sig strax över 30-strecket, även med fullt uppdragna inställningar. Att det finns prestanda som duger för datorns upplösning är det inga tvivel om.

CivilizationV_3

Vi ser återigen väldigt bra bildfrekvenser med lägre inställningar för GT70 i det krävande Civilization V, men vi kan inte säga samma sak om det när vi vrider upp inställningarna.

CivilizationV_4

Vi ser runt 20 FPS likt Crysis 2 när vi tagit i ända ned från tårna med inställningarna. Någonstans mellan Civilization V:s standardinställningar och de maxade ser ut att vara bra om man är ute efter att hålla sig till 30 FPS.

Ljudnivå, temperatur och batteritid i spel

Sound_gaming

Ser vi till datorns ljudnivå vid belastning i spel levererar MSI ännu en gång höga värden som stundtals skjuter upp till 44,6 decibel. Till dess försvara finns det i alla fall ett varmt grafikkort och processor som behöver kylas ned.

Temp_3 Temp_4

Vi ser chocksiffror som faktiskt är lägre än väntat! Datorn håller sig på ungefär 40 grader i dess övre del, medan den i övrigt ligger en bra bit där under. Vi har inga klagomål om yttemperaturerna vid belastning, tvärtom är det här ett stort plus i kanten. Men hade det inte varit bättre med något högre temperaturer i utbyte mot ett tystare system?

Battery_gaming

Batteritiden är inte lika dålig som vi hade väntat oss vid tyngre belastning, men precis som vi sade i samband med GE620DX kommer ingen dator att leverera bra batteritid vid denna typ av belastning speciellt inte när ett diskret grafikkort finns med i bilden. Även denna gång så klockas NVIDIA:s diskreta grafikkort ned rejält vid batteridrift, detta för att hålla NVIDIA:s specifikationer och för att vara snäll mot batteriet. Intels HD 4000-grafik som är relativt kapabel till mycket körs dock fortfarande i fullfart för den som undrar.

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Henrik BerntssonJacob HugossonMean MachineDravondAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Ö
Gäst
Niklas Ö

Ser ut som en trevlig spel-laptop:D
Men dåligt med TN-panel på en dator för dom pengarna.. 😡

Anton Karmehed
Admin

Rätt häftigt att se sådan här prestanda i en ”bärbar”. Men det blir ju jäkligt dyrt väldigt snabbt och som Niklas påpekar bör man kunna få in en trevligare skärmpanel i en så pass påkostad modell kan man tycka.
Får bara hoppas att IPS-panelerna verkligen får fäste även på den bärbara marknaden. 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

GT70 kommer finnas tillgänglig från och med cirkus 12000:- och uppåt. Just det här utförandet kommer landa på 19990:- (riktpris), just för att man får med SuperRAID och extra allt. Alla modeller kommer duga till full-out-gaming, frågan är hur länge man orkar vänta på banorna som laddas. 🙂

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Jacob Hugosson”]Det var exakt sådana uppgifter jag försökte klämma ur dig innan jag färdigställde testet, då jag inte var riktigt nöjd med prissättningen på modellen jag fick hem 😉 Vad kommer skilja i de billigare modellerna förutom avsaknaden av Super RAID/SSD? Kommer vi få se någon skillnad på processor, RAM och grafikkort också med så mycket lägre priser (12 000 kr)?[/quote] ”A rig built to match our review unit will set prospective buyers back a cool $2,000, netting them an Ivy Bridge Core i7-3610QM processor clocked at 2.3GHz; an NVIDIA GeForce GTX 670M with 3GB of GDDR5; dual 64GB… Läs hela »

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Alla modeller kommer med samma CPU och GPU. Det enda som kommer skilja är RAM, HDD och ODD.

Henrik Berntsson
Admin

Dynaudio.. Kul att lite highend märken hittar in i datorvärlden. Hade gärna sett lite mer högkvalitativa datorhögtalare på marknaden