Sammanfattning

Nokia Lumia 920 visar att vårt grannland vet vad de sysslar med. Redan innan vi öppnat lådan finns det mycket att gilla. Lagringsutrymmet är på 32 gigabyte vilket lämnar gott om plats för applikationer, film och musik vilket väger upp för bristen av microSD. Byggkvaliteten är riktigt bra, trots att den är relativt stor och klumpig samt en riktigt magnet för fingeravtryck är det svårt att inte känna glädje när man håller i den. Telefonen ligger bra i handen och är riktigt stabil. Knapparna på sidan är lätta att komma åt och även om det tar ett tag att lära sig att startknappen sitter i mitten så är det i slutändan en placering som man är nöjd med då den är enkel att nå med en hand oavsett om man är höger- eller vänsterhänt.

Härlig skärm och kamera

Ett av de största köpargumenten är skärmen. Den är otroligt responsiv samtidigt som det är väldigt sällan som den registrerar feltryck. Utöver det ger den perfekta betraktningsvinklar och Clearblack-tekniken gör att den även fungerar bra i direkt solljus. Den lever förvisso inte upp till de höga förväntningarna vi fick när Nokia själva pratade om telefonen men resultatet är bättre än konkurrenterna och något som både märks och uppskattas vid dagligt användande. När det kommer till ljud och samtalskvalitet har Lumia 920 lite svårare att stå ut, ljudet ger inte samma wow-känsla som HTC 8X. Högtalarna ger ett lite burkigt ljud och samtalskvaliteten påverkas när telefonen inte är rätt placerad.

Detta tar man däremot igen när det kommer till kameran då Lumia 920 återigen presterar bra. Trots vissa problem med skärpa kan man ta riktigt bra bilder och kameran når sin fulla potential när ljusförhållanden blir sämre då den optiska bildstabiliseringen tillåter längre exponeringstider. Bildstabiliseringen blir som mest tydlig vid videoinspelning då den nästintill eliminerar alla vibrationer. Nokia har släppt uppdateringar som förbättrat kameran och vi hoppas att man fortsätter med det så att fokus-problemen försvinner helt.

Inte felfri mjukvara

Problemet med Lumia 920 ligger i mjukvaran där Nokias applikationer har onödigt långa laddningstider vilket är smått irriterande, men de applikationerna är inte många och ofta kan man hitta andra vägar för att slippa öppna upp programmet. Det Nokia däremot har att komma med på mjukvarusidan är Nokia Maps och Nokia Drive som båda fungerar riktigt bra och gör det enkelt att hitta rätt. Men trots att man har vissa problem med mjukvaran har man mycket som väger upp. Med Lumia 920 går det att få tillgång till 4G-nätet med Windows Phone 8. Tror man att trådlös laddning kommer slå igenom är det tryggt att veta att man kan ta del av tekniken.

Bäst med Windows Phone 8

När Lumia 920 presenterades kallades den för världens mest innovativa smartphone av Nokia – vi håller med då vi hittar mycket teknik vi inte sett förut och en del som inte funnits tillgängligt till WP8 före Lumia 920. Med det sagt kan vi även konstatera att Nokia Lumia 920 är en av de bästa telefoner vi testat hittills och är man ute efter den senaste versionen av Windows Phone är Lumia 920 rätt telefon att köpa. En smartphone vi utan tvivel kan rekommendera alla att titta närmare på.

Nokia Lumia 920

Fördelar:
+ Responsiv skärm med hög ljusstyrka
+ Imponerande byggkvalitet
+ Kompetent kamera
+ 4G-stöd

Nackdelar:
– Laddningstider på Nokias applikationer
Stor och tung
– Känslig för fingeravtryck


Nokia Lumia 920 passar bra för användare som:

Vill ha en skärm som inte går av för hackor
Vill ha en telefon med hög byggkvalitet
Vill ha en kamereaupplevelse utöver det vanliga

Nokia Lumia 920 passar mindre bra för användare som:
Vill ha en lätt och smidig telefon 

22
Leave a Reply

Please Login to comment
22 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Nikko69zowixYrdyFelix Byströmmcnaldo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gadgety
Medlem
Gadgety

Har den apt-x? Hittar ingen info, och utgår därför från att den inte har det, men det vore konstigt då Nokia lanserar lurar för telefoner med apt-x – men det är enbart konkurrenterna som erbjuder det…

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Gadgety”]Har den apt-x? Hittar ingen info, och utgår därför från att den inte har det, men det vore konstigt då Nokia lanserar lurar för telefoner med apt-x – men det är enbart konkurrenterna som erbjuder det…[/quote]

http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/Does-the-Nokia-Lumia-920-support-APTX/td-p/1620570

verkar inte så.

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Tusan vad jag dregglade under läsningen, vill gärna ha en Lumia 920 men känner inte att min SGS är värd att byta ut än då den klarar av allt jag begär än så länge :(((

Medlem

[quote name=”Oldvikingschool”]Tusan vad jag dregglade under läsningen, vill gärna ha en Lumia 920 men känner inte att min SGS är värd att byta ut än då den klarar av allt jag begär än så länge :((([/quote]

Vid nästa julhandel släpps nya Windows-telefoner. Då finns det något värre ute 🙂

Marquzz
Medlem
Marquzz

Du kanske tycker att 8X vinner i den första bilden, men det är tvärtom. 8X Cola-burk är överexponerad och efterbearbetad med skärpa (man kan tydligt se artefakter efter detta). Nokias däremot har korrekt exponering och mindre efterbearbetning.

Får jag fråga om du hade telefonerna på ett stativ och använde fördröjd utlösning?

pege63
Gäst
pege63

Då är L720 en bättre lur tycker jag, bättre skärmvinkel.

Ramloss
Gäst
Ramloss

Är WinPhone 8 bättre än Win8?? I win8 är metro total jävla skit och har varit nära att kasta ut datorn genom fönstret. Känns som man hoppar mellan olika gränssnitt i varenda program och MS metro appar är ett jävla skämt.

Skulle vara kul att testa ett nytt OS efter Android, men efter win8 är jag jävligt kritisk till metro.

Dravond
Medlem
Dravond

Som ägare av lumia 920 håller jag med på alla punkterDen hadd gärna fått vara någon mm smalare och den blir rätt varm, trådlös laddning är ju en gimick men en fungerande sådan tar ju lite mer tid att ladda men mycket bekvämare än att behöva koppla in USB… Skulle gärna sett den där microSD platsen.. Och vissa appar (nokias mest) tar lite längre tid att ladda… Och något som stör mig aningens är i webbläsaren så skriver man in en adress och det tar lite lång tid innan ”historik” laddas, typ ”goo” ger google.se… där är definitivt snabbare på… Läs hela »

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Ramloss”]Är WinPhone 8 bättre än Win8?? I win8 är metro total jävla skit och har varit nära att kasta ut datorn genom fönstret. Känns som man hoppar mellan olika gränssnitt i varenda program och MS metro appar är ett jävla skämt. Skulle vara kul att testa ett nytt OS efter Android, men efter win8 är jag jävligt kritisk till metro.[/quote] Saken är den att ”live tiles” är ”mindre bra” för mus/tgb men förr touch är det riktigt bra (jag är partisk för jag tycker om min lumia)Och i Windows Phone är vad jag sett allt ”uniformt” dvs samma UI… Läs hela »

this
Medlem
this

Står sig tyvärr inte speciellt bra mot HTC One, Sony Xperia Z och troligen inte heller Galaxy S4. På dagens marknad skulle jag inte säga att 920 är speciellt innovativ, men visst den var bra när den lanserades i fjol. Sen att de har gjort den så tjock utan att skapa något mervärde som tex större batteri eller kamera med rejält objektiv gör det inte speciellt bättre.

Ander Nilsson
Gäst
Ander Nilsson

Well…

Nät de stödjer säker WPA2 ent inloggning med fungerande servercertifikatverifiering och EAP-TLS med klientcertifikat samt EAP-SIM med Passpointstöd är jag beredd att hålla med. Till dess är denna telefon Epic Fail.
Noteras kan att felet inte är Nokias utan Microsoft som hindrar Nokia stoppa in detta som fanns på N95 tiden (oh the good old days…).

/Herr Nilsson

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

[quote name=”Felix Byström”]Är du nöjd med din nuvarande telefon bör du definitivt ha kvar den. Jag gjorde misstaget att byta telefon för tidigt och då blev jag smått beroende av att alltid ha det senaste. Nokia lär säkert komma med något nytt till nästa vinter om man är intresserad av WP8. Värt att tänka på är att man går miste om en och annan applikation när man byter från Android till WP8 så det kan vara bra att ha ett öppet sinne de första veckorna.[/quote] De appar jag betalat för ligger väl på 80-100kr totalsumma så den biten oroar mig… Läs hela »

Mikael
Medlem
Mikael

”Det går även att använda tunna handskar men då var vi däremot med om ett eller annat feltryck vilket fortfarande är bättre än vad vi kunnat få med andra telefoner.” Jag har använt den utan problem även med tjockare handskar (skidhandskar). Mest problem verkar den ha om man blandar, d.v.s. att man först använder den utan handske och sedan med. Då kan det ofta ta ett par sekunder innan den fattar att den ska reagera på ”handskinmatningen”. Att det blir feltryck handlar nog mest om SBS. Jag vet att det tog ett tag att vänja sig vid inmatningen på en… Läs hela »

Nikko69
Gäst
Nikko69

…själv håller jag på att få spatt på min 920, håller med i allt som är skrivet, det är en grym lur, särskilt som jobbmobil med Win phone 8’s Office-paket. MEN den stänger ner sig/hanger sig ibland 2-3ggr om dagen och ibland går den 3-4dgr. innan den hänger sig och enda sättet att få igång den är att trycka på volym ner + powerknappen i 10-15sek. Grymt irriterande då detta ibland sker på natten (så jag avänder min gamla S2 som väckarklocka fortfarande) och jag kan omöjligt se något mönster för hägningarna, om det skulle vara nån särskild app eller… Läs hela »

Nikko69
Gäst
Nikko69

[quote name=”Felix Byström”][quote name=”Nikko69″]…själv håller jag på att få spatt på min 920, håller med i allt som är skrivet, det är en grym lur, särskilt som jobbmobil med Win phone 8’s Office-paket. MEN den stänger ner sig/hanger sig ibland 2-3ggr om dagen och ibland går den 3-4dgr. innan den hänger sig och enda sättet att få igång den är att trycka på volym ner + powerknappen i 10-15sek. Grymt irriterande då detta ibland sker på natten (så jag avänder min gamla S2 som väckarklocka fortfarande) och jag kan omöjligt se något mönster för hägningarna, om det skulle vara nån… Läs hela »

Yrdy
Gäst

test

zowix
Medlem
zowix

[quote name=”Nikko69″]Ska ta och göra det, men som sagt, söker man både Nokias och Microsofts forum så är det tydligen ett väldigt vanligt problem som verkar helt slumpmässigt, verkar drabba HTC’s lurar också men i mindre omfattning. Var så glad igår då Nokia uppdaterade några funktioner OTA, men lika besviken i morse igen då telefon var helt svart och krävde en ”soft restore” för att hoppa igång….[/quote] Har också det problemet som du har, men om det nu är så välkänt som du säger så bör det väl komma någon fix för det förr eller senare så det blir väl… Läs hela »

Nikko69
Gäst
Nikko69

[quote name=”zowix”][quote name=”Nikko69″]Ska ta och göra det, men som sagt, söker man både Nokias och Microsofts forum så är det tydligen ett väldigt vanligt problem som verkar helt slumpmässigt, verkar drabba HTC’s lurar också men i mindre omfattning. Var så glad igår då Nokia uppdaterade några funktioner OTA, men lika besviken i morse igen då telefon var helt svart och krävde en ”soft restore” för att hoppa igång….[/quote] Har också det problemet som du har, men om det nu är så välkänt som du säger så bör det väl komma någon fix för det förr eller senare så det blir… Läs hela »