Prestanda: NHSB

Som vanligt så har vi kört både MX200 och BX100 genom vår vanliga SSD-testsvit. Men i den här miniartikeln så har vi valt ut ett par tester som ger en generell bild av enheternas prestanda. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur enheterna presterar jämfört med de vi testat tidigare.

nhsb_game_36

Första testet är baserat på hur bra enheten presterar vid den belastning som uppstår när man spelar spel. Just när man spelar så gör inte lagringsenheten särskilt mycket utan det är framförallt vid uppstart och laddningstider som man kan märka skillnad.

Vi har valt att markera upp de äldre MX100 enheterna här i diagrammen för att vi enklare ska kunna se skillnaderna mellan enheterna, vilka inte är särskillt stora här. MX200 är något snabbare än BX100 men samtidigt är båda något långsammare än MX100 vid samma kapacitet.

nhsb_office_36

Nästa test är baserad på den belastning som en SSD får utstå under två arbetsdagar på ett kontor. Här handlar det alltså mycket om den typen av belastning som uppstår när man arbetar mycket med MS Office och surfar på nätet. Även en del mindre filöverföringar finns med här.

I vårt office test så fick BX100 lite bättre lyft under vingarna och presterar faktiskt bättre än både MX100 och MX200. Skillnaden ner till MX100 är dock väldigt liten. MX200 är även här något långsammare än föregångaren.

nhsb_editor_36

I vårt Editor-test så utsätts våra enheter för en hel dag av intensiv videoredigering. Därför så handlar det mer om skrivningar under detta test.

I vårt tyngsta test så håller trenden i sig. MX100 är fortfarande lite snabbare än MX200 och BX100. Skillnaderna är dock väldigt små så man skulle kunna säga att enheterna är i princip lika snabba.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ägd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ägd
Gäst
Ägd

Till er som äger Crucial diskar och har stora prestandaproblem i Windows! Det finns en lösning. Har skrivit en guide på Crucials forum.
http://forum.crucial.com/t5/Crucial-SSDs/Solution-Crucial-V4-runs-fast-in-linux-Benchmarks-Manual/td-p/162462
Sammanfattningsvis är lösningen: linux, ext4 och ext4-flaggan ’barrier=0’. Barrier kommer leda till en ”fsync operation relaxation”, vilket Crucials Micron kontroller är dålig på att utföra.

You’re welcome!