TEST Knappt tre veckor efter att vi publicerade Sveriges största SSD-Test Hösten 2011, så har det nu dykt upp ett nytt litet fyrkantigt paket i testlabbet. Denna gången handlar det om Samsungs purfärska 830-serie. Som första media i Sverige fick vi möjligheten att se vad denna SSD verkligen går för. Häng med på en exklusiv djupdykning i Samsungs nya SSD-Serie.

Vi hann knappt göra klart vårt stora test av sommarens mest intressanta SSD-enheter förrän det är dags igen. Denna gång är det Samsungs nytillskott som står på menyn, och det är en riktigt intressant SSD som vi har framför oss idag.

Samsung är på det stora hela ett av de mest intressanta företagen i elektronikbranchen. Inte minst för deras maffiga utbud av produkter. De tillverkar allt från DRAM till grävmaskiner. Men vi här på Nordichardware är givetvis mest intresserade av Samsungs elektronikutbud och den senaste tiden så har vi bland annat skrivit om Samsungs surfplattor, telefoner och bataljer med Apple. Det är definitivt ett företag där det händer mycket.


Förutom SSD så sysslar även samsung med grävmaskiner.

En annan sak som Samsung arbetar med, och historiskt sett är väldigt bra på, är SSD-enheter och det är något som vi på NH är mycket intresserade av. Vi har fått en unik möjlighet att testa Samsungs sprillans nya SSD-serie, nämligen Samsung SSD 830. Vi får inte bara testa en, utan två olika enheter ur Samsungs nya serie. Med nya minnen, ny kontroller och snabbare DRAM-cache, så lovar Samsung guld o gröna skogar. Vi tar rygg på SSD-marknadens senaste tillskott och undersöker hur långt elektronikjätten Samsung kommer med sina fina specifikationer.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedBaxtexAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Det faktum att den kan hantera läsning och skrivning samtidigt och inte får hicka av komprimerad data gör nog att jag skulle ta dessa över en SF-baserad enhet. Det känns viktigare än några mer MB/s.

Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Trodde först det stod att 512gb versionen kostade 1700kr och så skrev ni att den var överprisad. 0.o

Det enda som hindrar mig från att köpa en SSD är drifsäkerheten, verkar nästan vara sämre än tradiotionella hårddiskar just nu.

Medlem
Marre

[quote name=”Baxtex”]Det enda som hindrar mig från att köpa en SSD är drifsäkerheten, verkar nästan vara sämre än tradiotionella hårddiskar just nu.[/quote]

24/7 i raid 0 i snart två år. Tycker att detta är driftsäkert nog. Kan man komplettera med strikt backup-schema om man är räddhågsen av sig så…. Dör ju nästa vid jobbets datorer (non-ssd). Allt går långsamt. Kan tänka mig att det är samma känsla som man hade en gång i tiden i väntan på att en disk skulle spinna upp…

Anton Karmehed
Admin

Ja nu har vi nästan ett angenämt problem att vi ska kunna sålla mellan en massa bra enheter. Det är ju verkligen milsvid skillnad på dagens enheter och de man sålde bara för 1-2 år sedan. Har två SSD-enheter hemma som är mer eller mindre oanvändbara pga TRIM-brist.Samsung har ju alla möjligheter att skapa något utöver det vanliga med sina inhemska resurser och 830-serien är riktigt tilltalande för mig också måste jag säga. Tyvärr börjar jag känna att tom 120-128GB börjar bli lite snålt tilltaget när man ska installera lite av senaste generationens spel osv. De går ju att köra… Läs hela »