Test GTX1070: AIDA64 Engineer

AIDA64 är en välbeprövad testsvit som kombinerar systemanalys med syntetiska prestandatester. I vårt falla använder vi programmet för att testa krypteringsprestanda (AES) samt flyttalsprestanda (Julia).

aida64_banner

AIDA64 Engineer 
TypTestsvit med syntetiska beräkningar för bland annat 3D-rendering, kryptering och komprimering.
PlattformWindows (X86/X64, GUI och kommandorad)
Linux/Unix (X86/X64, kommandorad)
UtvecklareFinalWire Ltd.
LicensKommersiell
Hemsidahttps://www.aida64.com/
TestarCPU AES: OpenCL-accelererad kryptering
FPU Julia: OpenCL-accelererade flyttalsberäkningar

Som vi noterade i vårt ursprungliga test sopar Ryzen banan med allt Intel har att erbjuda i just det här testet, och det gäller även de billigare modellerna i den nya processorfamiljen. Andra medier tycks ha noterat samma sak i just det här testet, och konsensus tycks vara att AMD kan ha lagt in specifika optimeringar för just AES-kryptering i Zen-arkitekturen. Vi har sökt AMD för en kommentar, men ingen av våra kontakter har i nuläget kunnat bistå med en teknisk förklaring till det extremt bra resultatet.

Flyttalstesterna Julia och Mandel tyder på att flyttalsberäkningar inte är Ryzen starka sida. Processorerna är fortfarande betydligt vassare än den bedrövliga flyttalsprestanda som de Bulldozer-baserade föregångarna har levererat, men Intel ligger avsevärt bättre till.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MorkulAMD73Anton KarmehedJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Hej Carl, kan du helt kort förklara hur skillnaden i din betygssättning av de konkurrerande processorerna r7-1700 (6,7) och i7-7700k (8,6) kunde bli så stor.

JB
Medlem
JB

Du skriver bland annat: ”Men vill du däremot bygga en HOBBYDATOR för att lära dig 3D-modellering, … utan att bekosta dig en Xeon eller Broadwell-E från Intel, så är det här en ROLIG och kraftfull processor för rätt ändamål.”, är inte detta att förminska ett seriöst alternativ? Jag kan inte uppskatta era testers inverkan på läsares köpbeslut, men det får väl antas att de för en del är viktiga, mao är det ett stort ansvar som vilar på era axlar om ni skall vara oberoende och förhålla er neutrala. Jag har ingen aning om vad betygskriterierna är, vad som krävs… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Hej JB och tack för din input. Du får ursäkta att det tagit lite tid att svara, Carl vår redaktionschef har gått på semester idag så har fått synka med honom över telefon på flygplatsen. Kortfattat, medan resonemangen och slutbetygen med utmärkelser är korrekta har det blivit knas i våra betygskort med siffrorna. Så du var helt korrekt i att det såg konstigt ut. Vi jobbar på ett automatiskt poängsystem baserat på våra benchmarkresultat men detta har inte kommit i hamn ännu. Detta kommer som du är inne på att viktas efter att vi testar nya processorer per automatik. Vi… Läs hela »

AMD73
Medlem
AMD73

3D-modellering, redigera film eller köra flera virtuella maskiner parallellt utan att bekosta dig en Xeon eller Broadwell-E från Intel.

Du säger där ovan att betalar du mer får du intel som är bättre en AMD.Vad sägs om AMDs snart kommande 64 trådars zen cpu server?

Morkul
Medlem
Morkul

Men denna artikel handlande inte om kommande CPUs utan om vad som finns nu,