Testresultat: NHSB Workstation

NHSB Workstation

Dessa tester fokuserar primärt på hur den testade enheten presterar i förhållande med lite tyngre belastning. Resultatet är baserat på två olika tester. Det ena är ett SQL-Server test där testenheten utsätts för den belastning som en MS SQL Server genererar. Det andra är ett virtualiseringstest där flera virtuella maskiner skriver till enheten samtidigt. Båda dessa tester är betydligt tyngre än vad en vanlig användare utsätter sin enhet för och framförallt också betydligt högre QD. Enheter som har mer överprovisionering, större SLC-cache eller kontrollerkretsar som kommer från Enterprise-marknaden, presterar oftast bäst här. Observera att dessa tester är inte särskillt representativa för hur en enhet presterar i din kontor/spel dator hemma, titta istället på NHSB-Client på förra sidan. Som vanligt så går det att se resultatet från varje enskilt test, längst ner.

kingstonl_uv400480_nhsb_workstation Här blir det lite mer spridning mellan TLC-enheterna. Intel 540s och SP550 drar iväg och presterar märkbart bättre än de andra. UV400 hamnar återigen i mitten och presterar ganska konsekvent. Med det sagt så är det ju inte en SSD vi skulle rekommendera för så här tung belastning. Om man ska hålla på med sådant så är det en MLC-enhet som gäller och då är ju Sandisk Extreme PRO, Intel 730 och Toshiba VR180 bättre alternativ.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

En liten detalj bara men UV400 är inte deras första SSD med TLC NAND utan den äran går faktiskt till UV300 (även om den är föga känd här).