Mission SG GGX 3.5 Tempered Glass - Insidan

Tittar vi in bakom sidopanelerna så möts vi av en väldigt öppen design med två tydliga värme zoner. Där övre delen är öppen och luftig för att dina komponenter ska få så bra luftflöde och utrymme som möjligt. Tanken med detta är att du ska kunna gömma så mycket kablar som möjligt eftersom sidopanelerna inte döljer något.

I den nedre delen så hittar vi nätaggregatets plats samt buren som kan hålla tre 3,5-tumshårddiskar. Nätaggregatet placeras fördelaktigt med fläkten ner mot botten då den annars kan få lite svårt att få friskluft, tack vare dammfiltret så kommer även luften att filtreras när den sugs in av fläkten.

Kabeldragning

Tar vi oss en titt på baksidan och tittar på hur kablarna skall dras, så finns det faktiskt väldigt bra med utrymme för att få till en snygg kabeldragning. Eftersom även baksidan är av härdat glas så kan det ju inte skada att lägga lite extra tid på att dra allt lite snyggare. Netonnet har även slängt in gott om ställen att fästa kablarna med buntband eller liknande, längst fram hittar vi även tre stycken kardborreband för att fästa kablar.

Annons

Kablarna ska ju dras in till komponenterna och detta görs lätt. Chassit har olika hål för att dra kablarna beroende på om du använder ett ATX eller E-ATX moderkort, tyvärr så hade vi gärna sett att hålen hade någon typ av gummi för att få hålen att försvinna lite bättre.

Lagringsplatser

Sex stycken är maxantalet lagringsplatser som finns i Mission SG 2.5 Tempered Glas och dessa är undangömda i chassits bakre och nedre delar. 2,5 tums platserna består av tre stycken individuella hållare som sitter fast med en tumskruv vardera. dina 2,5 tums enheter behöver skruvas fast i dessa hållare med fyra inkluderade skruvar. Resterande tre platser hittar vi framför nätaggregatet i en bur med två verktygslösa vaggor i plast och den sista hårddisken kan skruvas fast i botten av chassit under den sista vaggan. Dessa vaggor är verktygslösa för 3,5 tums diskar men vill du placera en 2,5 tums disk i denna så behöver du skruva fast den.

Tillverkaren har även tänkt på att göra det möjligt att ta bort ena väggen av 3,5 tums buren för att tillåta längre nätaggregat alternativt för att kunna placera en pump vid ett mer avancerat vattenkylningsbygge.

Annons

RGB fläktar till folket

Netonnet inkluderar fyra stycken RGB-fläktar i chassit, tre i fronten och en på baksidan. Dessa fläktar är i 120 mm-storlek och har en belyst ring runt fläktbladen så att det visas tre diskreta ringar genom det härdade glaset i fronten.

Dessa fläktar kan styras med den inkluderade kontrollera på baksidan av moderkortet alternativt genom knapparna vid frontpanelen.

Hastigheten går att ställa i två lägen låg och hög, där hög innebär 1 200 varv per minut (rpm) och med ett luftflöde på 39,8 kubikfot per minut (cfm).

Fläktarna kan även byta färg där av RGB-märkningen och detta går att sätta i tre lägen.

  1. Långsamt skiftande: fläktarna skiftar långsamt mellan 256 olika färger.
  2. En färg: genom att fortsätta trycka på ”Mode” knappen så kan du välja mellan nio stycken förvalda färger som är: röd, grön, blå, vit, lila, rosa, cyan, gul och orange.
  3. Pulserande färger: i detta läge så pulserar fläktarna i dem 9 förinställda färgerna.

Hittar du en färg som du gillar i läge 1 eller 3 så kan du även trycka på ”Lock” knappen för att säga till fläktarna att stanna på den färgen. Det går tyvärr inte att ställa färgerna individuellt för fläktarna utan alla visa samma färg.

Annons

Innehåll

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
XeroXeroPatrik BlomMorkulAndreas Jewerén Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas Jewerén
Medlem
Andreas Jewerén

Verkar vara ett Solleron SR-630GG, Hoppas att de tar in deras kub, SR-555GG också.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Hej

Tack för en noggrann genomgång och generellt en bra artikel. Såg några språkliga grejjer som du kanske vill ändra. Försökte hitta en möjlighet att maila detta till dig personligen men hittade inget. Du kan ta bort denna kommetaren när du läst den. OK, nu har jag inte korekturläst supernoga men detta var vad som stack ut när jag läste ingenom texten:

Alla ”dem” ska bytas till ”de” förutom i ”Är du en av dem” på sidan 2
På sidan 4 ”Att få in nätaggregatet i chassit va lite små trångt” borde vara ”Att få in nätaggregatet i chassit var lite småtrångt”.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Såg att min egen kommentar behöver lite korrektur också 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

Seriöst? Ska du tillrättavisa angående de och dem så se till att gör det korrekt. Ja det är fel på vissa ställen men långt ifrån alla dem ska bytas ut med de.

Enkelt tips angående de och dem ’r att använda jag/mig som exempel i meningen. Många har betydligt lättare att avgöra jag/mig en de/dem. Om en mening fungerar med jag så är det de som ska användas och tvärtom.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Var menar du att ”dem” är korrekt förutom undantaget jag själv tog upp?

XeroXero
Medlem
XeroXero

Serriöst Morkul, ska du tillrättavisa någon som kommer med korrigeringsförslag så kanske du borde se till att göra det korrekt – det är liksom en ny nivå av fail. Så jag upprepar: Var menar du att “dem” är korrekt förutom undantaget jag själv tog upp?
Ditt enkla tips är faktiskt inte så enkelt heller, väldigt många blandar ihop jag och mej också.
Till Nordic Hardware – kanske skulle ni införa en korrigeringsförslagsknapp/länk till era artiklar eller en möjlighet att maila direkt till artikelförfattaren så vi slipper sådant här tjafs i kommentarsfältet.

Medlem

samma chassi som Rosewill Cullinan