Testresultat: NHSB - Editor

NHSB Editor är ett test som fokuserar på videoredigering och här är andelen läsning lite större igen. Här läser vi 111,94 GB och skriver 63,56 GB. Det här testet är större och längre än andra, vilket också gör det tyngre än de andra två. Här brukar vi kunna se de lite billigare enheterna tappa i prestanda jämfört med de dyrare.
Då går vi in på ännu tyngre belastning och 860 Evo visar att det även finns en del råstyrka bortom SLC-cachen. Båda enheterna är exempelvis snabbare än Intel 600p 256GB och Adata SX8000 som är PCIe NVMe enheter. De närmaste konkurrenterna WD Blue 3D och MX300 är långt ner i listan.

Det är inget särskilt som sticker ut när vi tittar på latensen. 860 Evo har lägst latens av alla SATA-enheter i listan helt enkelt.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Stefan AxelssonGustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Samsung har faktiskt gjort en DRAMlös SSD även om den är praktiskt taget okänd, och som heter 650.

Med 860 EVO – kan ni testa hur många P/E cykler den har?
Om den är specificerad för 2000 som 850 EVO eller om det har blivit ännu högre nu.

Stefan Axelsson
Gäst
Stefan Axelsson

Vissa värden är så låga att den röda stapeln inte syns i vissa diagram. Varför inte markera var den testade disken befinner sig? Det är så många namn att leta mellan. Ser lite klent…

Varför inte markera alla SATA-diskar med fet stil, kursiv stil eller annan färg så man vet vilka som är vilka utan att behöva kontrollera själv.