Testresultat: NHSB Game

NHSB är vårt egenutvecklade lagringstest som bygger på inspelad diskaktivitet, eller ”traces”. På den här sidan kör vi ett test där aktiviteten spelats in på en dator som startar och kör ett antal spel under flera timmars tid.

Detta test ger oss en inblick i hur hårddisken skulle hantera enklare vardagsbelastning. Även om ingen HDD är ens i närheten av ens en långsammare SSD så presterar N300 bra för att vara en hårddisk. Intressant nog så är 8 TB långsammast av de tre testade diskarna.

Referens: NHSB Game prestandaresultat med SSD-enheter

Intressant nog så ser vi att 4TB modellen har lägre latens än vad de större modellerna har.

Det är viktigt för en NAS-disk att vara konsekvent och ge ungefär samma prestanda hela tiden. Även om NAS-diskar inte är designade för att köra operativsystem så ser vi här att N300 är bland de mest konsekventa diskarna vi testat, vilket bådar gott för att köra dem i RAID.

Det här testet bygger på samma princip som NHSB Game på föregående sida, men istället för att simulera ett gamingscenario så använder vi ett trace baserat på intensivt kontorsarbete, främst med Microsofts Office-svit.

Det lite tyngre office testat visar på ungefär samma resultat som i Game. 8TB modellen är långsammast av de tre, och 4TB modellen är snabbast.

Referens: NHSB Office prestandaresultat med SSD-enheter

Det lite tyngre office-testet visar att WD Black och WD Gold är lite snabbare med mer skriv-intensiv belastning men N300 ligger ändå bra till prestandamässigt.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid