MSI Z170A Gaming Pro Carbon: Portar och IO

På den här sidan kikar vi närmare på de anslutningar som finns tillgängliga på MSI:s moderkort, främst vid IO-panelen men även via de interna kontakterna på kretskortet.

Bild

Z170A Gaming Pro Carbon kan ansluta till bildskärmar via DVI-D samt HDMI, men inte via Displayport. DVI och HDMI bör dock fungera till majoriteten av alla skärmar och TV-apparater, det kan vara värt att ha i åtanke om du använder en Displayport-exklusiv skärm.

Ljud

MSI:s ljudlösning använder i grunden samma ljudkrets som vi hittar på Asus Z170 Pro Gaming och Gigabyte GA-Z170-Gaming K3, det vill säga en Realtek ALC 1150. Likt konkurrenterna har man dock kryddat kretsen dels med egna kringliggande komponenter som skyddar mot brus och andra störningar, och dels med egen mjukvara. I MSI:s fall används mjukvaran Nahimic, som även används till företagets bärbara speldatorer. Vi kommer kika närmare på Nahimic längre fram i artikeln, på sidan om moderkortets mjukvara och drivrutiner.

USB

Vid IO-panelen hittar vi totalt fyra traditionealla USB 2.0-portar, som bäst används för möss och tangentbord. Av de övriga tre röda USB-portar som finns vid IO-panelen är två stycken USB 3.0 via Intels inbyggda krets och den sista är USB 3.1 via en styrkrets från Asmedia. Under sistnämnda finns ytterligare en USB 3.1-port i det vändbara USB-C-formatet.

Nätverk

MSI använder inte någon nätverkskrets från tredje part, utan ethernetkontakten vid IO-panelen är kopplad till den integrerade I219-V-kretsen. MSI har dock bestyckat sin nätverkskontakt med ett överspänningsskydd, LAN Protect, som utlovas klara strömspikar med upp till 15 kilovolt.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid