Testresultat: IOMeter

Med hjälp av IOmeter så försöker vi ta reda på en SSD:s sekventiella och slumpmässiga prestanda. De sekventiella testerna använder stora IO på 2 MB och QD1 för att försöka nå maximal teoretisk överföringshastighet. De slumpmässiga däremot är baserade på IO som är 4 KB stor och QD 1,2 och 3 (tidigare testade vi QD32). Anledningen är att majoriteten av alla överföringar sker vid väldigt låg QD. Resultatet är baserat 70 procent på QD1, 20 procent på QD2 och 10 procent på QD3.

Vid sekventiell läsning så är det inga överraskningar och båda enheter gör vad man kan förvänta sig. I skrivtestet däremot så brakar SU800 256GB igenom totalt och kammar hem jumboplatsen. Som vanligt så testkörde vi detta tre gånger och det låga resultat var konsekvent mellan alla tre körningarna. Vår gissning är att enheten hamnar i ett läge där SLC-cachen är full och den försöker rensa den samtidigt som ny data ska skrivas.

Slumpmässig läsprestanda ligger på de nivåer som vi vi kan förvänta oss. Här är SU800 också något snabbare än MX300. När vi tittar på skrivprestanda så ser vi att SU800 512GB presterar bra och 256GB är riktigt usel. Det ska dock tilläggas att QD1 var duglig även på 256GB-modellen, men av någon anledning så skalade inte 256GB-modellen med högre QD. Vi skulle gissa att det återigen är Adatas SLC-cache som spökar.

Annons
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid