Testresultat: Sekventiell och slumpmässig prestanda

Som vanligt tittar vi också på hur enheterna beter sig när vi testar den vid olika QD. QD betyder ”Queue Depth” och i praktiken skickar man flera förfrågningar till enheten, parallellt. Vi tog därför och körde ett antal test i IOMeter för att se hur prestandan utvecklade sig när vi ställde in en högre QD. De allra flesta SSD-enheter presterar som bäst vid QD32 (ibland högre) men belastning hos vanliga datoranvändare överstiger sällan QD4 och de allra flesta stannar vid QD1. Vi tog därför vårt 4K Random Write-test och körde det i olika QD för att se hur enheten reagerar.

Vi har också testat att köra sekventiellt skriv- och lästest vid olika IO-storlekar. Titta lite extra noga på 128 KB då det är oftast det man använder för att mäta sekventiell skriv- och läsprestada.

Dessa tester är kortare så SLC-cachen fylls inte upp lika fort och då kan vi se att slumpmässig skrivprestanda är nästan identisk mellan båda enheterna. Slumpmässig prestanda är i klass med MX300 och det är tydligt att den minsta modellen är begränsad av antalet NAND-enheter som finns tillgängliga. Sekventiell prestanda är bra så länge man inte fyller cachen, vilket detta test inte gör i det här fallet.

Annons
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid