Prestanda forts

Dessa tester är baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. De är således designade för att fokusera på långvarig och intensiv belastning. Enheter som har mer overprovisioning och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden, får därför en lite extra fördel. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, så körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full, jämfört med om den är helt tom.

VI förväntade oss inte att WD Green skulle prestera bra i dessa tunga tester och det gjorde den inte heller. Det är egentligen inte så mycket mer att säga, sätt inte dessa enheter i en arbetsstation helt enkelt.

Här tittar vi på enhetens medelprestanda i Steady State. Det är alltså hur snabb enheten är på att skriva slumpmässig data när SLC-cache och overprovisioning är slut. Föga förvånande så presterar WD Green uruselt men lyckas ändå lämna Crucial BX200 bakom sig. Det säger dock mer om BX200 än något annat då dessa resultat är riktigt dåliga.

Annons

Båda enheterna presterar precis lika dåligt här. Dock så är de hyfsat konsekventa och ligger hela tiden runt 800 IOPS och väldigt sällan under det. Det ska dock tilläggas att dessa enheter var inte designade att utsättas för den här typen av belastning och detta är inte något du kommer att stöta på i verkligheten.

Innehåll

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FroisGustav Gagerch he Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Frois
Medlem
Frois

Är det på den nivån att man lika gärna kan köpa en WD Blue WD10EZEX 64MB 1TB för mindre pengar om man ska bygga en stationär?

Medlem
Olle P

Exakt! Visserligen är min uppfattning att för en stationär dator behövs minst 2TB lagringsutrymme, men frågan är då om man ska köpa en liten billig SSD *också*, eller låta bli.

Hur presterar dessa SSD i förhållande till en vanlig HDD på 2TB?
Hur stor är den upplevda prestandaskillnaden (gentemot HDD och ”snabba” SSD) vid vanlig användning, dvs tid för att starta datorn, starta program, spara enstaka mindre filer, etc.

Frois
Medlem
Frois

Någon som har ett svar? Gustav?

Frois
Medlem
Frois

Tack för svar!
Ska testa den, 499:- för en 240GB kan det vara värt. För 841:- hade jag avstått.