Microsoft tar i allt hårdare när det kommer till att få användare att gå över till Windows 11. Här ger vi dig den viktigaste informationen om vad som är nytt i operativsystemet, vad de olika versionerna erbjuder och ifall du ens kan installera Windows 11 till att börja med.

Microsoft har sedan tidigare bekräftat att man inte längre kommer lansera några större uppdateringar till Windows 10. Operativsystemet kommer nå vägens ände sett till officiellt stöd från Microsoft den 14 oktober 2025. Vi kommer alltså fortsätta få säkerhetsuppdateringar i lite mer än två år till. Några nya funktioner kommer däremot inte implementeras innan slutdatumet.

Efter att Microsoft spikat dödsdatumet för Windows 10 har man börjat trycka hårdare för att få användare att gå över till det nyare operativsystemet. Sitter du och velar angående uppgraderingen eller om du överväger att köpa en ny dator med Windows 11 har vi här samlat en rad artiklar. Artiklar som går igenom allt du behöver veta om Microsofts senaste operativsystem innan du bestämmer dig för att uppgradera.

Nyheterna i Windows 11

Windows 11: vad är nytt och borde du uppgradera?

I ovanstående artikel går vi igenom de stora nya funktionerna Windows 11 erbjuder. Operativsystemet kommer med en rad nyheter trots dess många likheter med Windows 10. Är du osäker på om operativsystemets nya funktioner är tillräckliga för att intressera dig rekommenderar vi denna sammanställning.

Kan du ens uppgradera till Windows 11?

Vad TPM 2.0 är och varför Windows 11 kräver det

Microsoft har satt en säkerhetskrets vid namn TPM 2.0 som ett krav för att installera den senaste upplagan av Windows. Ovanstående artikel förklarar vad kretsen är till för, varför Microsoft satt den som krav och hur du kollar ifall din dator har en sådan krets och kan installera operativsystemet. Vet du inte om din dator är utrustad med TPM 2.0 rekommenderar vi att du läser igenom vår artikel innan du påbörjar processen med att uppgradera.

Ska du ha Home eller Pro?

Skillnaden mellan Windows 11 Home och Pro

Valet mellan Microsofts Home och Pro-varianter av deras operativsystem är inte alltid glasklart för alla. Ovanstående artikel förklarar vilka funktioner och egenskaper Windows 11 Pro erbjuder som inte finns för Home-användare. Är du osäker på vilken version är rätt för dig och dina behov kommer ovanstående artikel ge dig full koll på läget.

Alla sätt att ta en skärmdump

Skärmdump i Windows 11 – alla sätt att göra det på

Att ta en enkel skärmdump i Windows 11 är inte nödvändigtvis så värst enkelt egentligen. Utan några tredjepartslösningar finns det hela sex olika sätt att ta en skärmdump inuti operativsystemet. Vill du fånga precis allt som visas på bildskärmen vid ett visst tillfälle? Alternativt ta en bild på ett enda fönster utan att behöva sitta och klippa bort allt runtom? Ovanstående artikel gör dig till ett proffs när det kommer till skärmdumpar!

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid