I och med lanseringen av den stora 2.0-uppdateringen och expansionen Phantom Liberty till Cyberpunk 2077 har utvecklaren CD Projekt RED rekommenderat att spelare kör om hela spelet igen. Jag kan inte göra annat än att hålla med.

Detta är en krönika av Mikael Schwartz. Här presenterar han sin personliga åsikt.

Denna vecka markerar lanseringen av den första och enda expansionen till Cyberpunk 2077. Förra veckan markerade lanseringen av spelet gigantiska 2.0-uppdatering som rättade till otaliga fel spelets dragits med sedan lanseringen för tre år sedan. Utvecklaren CD Projekt RED har rekommenderat att spelare tar och startar om spelet på nytt tillsammans med uppdateringen och/eller expansionen. Jag förstår precis vad de menar med denna rekommendation.

Cyberpunk 2.0 känns konstigt med gammal sparfil

Uppdateringen kommer inte bara med en lång rad buggfixar och implementering av system som skulle ha funnits i spelet redan för tre år sedan. CDPR förtjänar fortfarande sin beskärda del av negativ kritik för att ha tagit tre år på sig för att leverera vad som utlovades. Vi ser också att system som till exempel skills i spelet har gjorts om helt och hållet. Tack vare detta kändes min gamla sparfil med ett år eller på nacken helt enkelt fel på något sätt när jag startade spelet igen efter 2.0-uppdateringen.

Det tog inte lång tid innan jag bestämde mig för att spela om spelet från början och se om min uppfattning om uppdateringen förbättrades eller om de nya systemet helt enkelt inte var för mig. Efter att ha spelat i en timme eller två och tagit mig igenom de första huvuduppdragen och lite sidoinnehåll kan jag utan tvekan säga att den nya uppdateringen förtjänar att du spelar om spelet från början. De nya systemen känns mer naturliga då istället för en eftertanke. Synd bara att Cyberpunk 2077 är ett ganska långt spel så man riskerar att förlora en hel del timmar om man startar om och inte har spelat färdigt spelet tidigare.

2.0-uppdateringen ändrar systemet för spelaregenskaper i Cyberpunk helt och hållet.

Phantom Liberty gör sig nog bäst med ny sparfil

Jag tror också att expansionen Phantom Liberty kommer integreras på ett mer naturligt sätt med en ny genomspelning. Detta då (SPOILERVARNING!) huvudstoryn i Cyberpunk har ett väldigt definitivt slut och att sedan helt plötsligt fortsätta springa omkring i Night City igenom som om ingenting har hänt känns som något som kan bli lite småkonstigt.

När jag spelar ett singleplayer-spel som just Cyberpunk 2077 vill jag ha en något enhetlig upplevelse från början till slut. Detta är inte den första gången jag kastar bort sparfiler med många timmar loggade bara för att spelsystem och mekaniker får sig en helrenovering med en uppdatering eller en expansion. Detta är dock hur jag personligen vill spela mina spel och om du inte har några problem med att fortsätta där du var i Cyberpunk 2077 innan 2.0-uppdateringen är det helt okej det också.

En sista dos kritik till CDPR

Det är fortfarande synd att det tog CD Projekt RED hela tre år att få pli på Cyberpunk. Numera känns det mer eller mindre som spelet de lovade oss inför lanseringen år 2020. Medans det fram till uppdatering 2.0 känts som att de försökt laga ett sjunkande skepp med eltejp och spott. Spelet är idag mycket bättre än vad det varit tidigare men det får inte ta så lång tid innan kunder får vad de blivit lovade.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid