Det finns inte ont om kraftfulla premiumtelefoner med stora skärmar på markanden idag, men den som vill ha en telefon med mycket kraft tenderar att få räkna med ett stort hål i plånboken. Nu rör Asus om i grytan med Zenfone 6, en kraftfull 6-tumstelefon för 200 dollar.

En telefon med mycket prestanda och flyt i 6-tumssegmentet kan idag gå på allt mellan 4 000 kronor och uppåt 6 000 kronor beroende på konfiguration, och det är någonting Asus har bestämt sig att råda bot på. Vi tar plats hos Asus på CES i Las Vegas och stiftar bekantskap med Zenfone 6, en 6-tumstelefon med en kraftfull Bay Trail-processor och en mycket konkurrenskraftig prislapp.

Telefonen har en gedigen känsla och använder sig av Asus nya stilrena gränssnitt Zen UI, som drivs med en fyrkärnig Intel Atom-processor. Skärmen är lite mer tillbakahållsam med 720p-upplösning, men det är en upplösning som ändå bör räcka för de allra flesta trots den våg av 1080p-telefoner som för närvarande intar marknaden. Dessutom bjuds det på dubbla simkortsplatser, en 13-megapixelkamera och – framför allt – en mycket konkurrenskraftig prislapp.

Telefonen får ett riktpris på 199 dollar, vilket vid en eventuell svensk lansering bör trilla in på omkring 2 000 kronor inklusive moms. Det kan göra Zenfone 6 till en mycket konkurrenskraftig produkt, inte minst då den levererar mycket muskler och ett smidigt gränssnitt för pengarna.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid