Phanteks har fått gott genomslag med sitt mATX-chassi Enthoo Evolv och under Computex visar chassi- och kylartillverkaren upp nya modeller för flera olika formfaktorer. Vi hälsar på och kikar närmare på ATX-varianten av Evolv samt nya varianter av den besläktade mini ITX-modellen.

Den avskalade designen hos Phanteks Evolv-chassin har fått god respons inte minst på den skandinaviska marknaden, och nu ger man gensvar på efterfrågan efter fler varianter i samma designstuk. Den nya ATX-varianten av Evolv har samma externa design som sitt mindre syskon, med 3 millimeter tjocka aluminiumpaneler och gångjärnsupphängda sidopaneler.

På insidan finns det betydligt mer utrymme, dels för större moderkort men även för mer kylning och lagring. Du kan själv plocka ut hårddiskburarna från fronten för att få mer utrymme för annat, och det går att montera radiatorer både i fronten och taket på upp till 360 millimeter. Phanteks har även tagit fram en smidig ”skena” som du kan montera takradiatorn på för att sedan enkelt kunna skjuta in den i chassit.

Utöver ATX-modellen visar Phanteks även upp nya varianter av Evolv ITX. För att komplettera det existerande svarta Evolv ITX har företaget visat upp en ny ”special edition”-modell i svart och rött samt en modell i vitt.

De nya modellerna av Evolv ITX bör prissättas snarlikt den svarta varianten, det vill säga omkring 750 kronor med fönster respektive 700 kronor utan fönster. Nya Evolv ATX blir betydligt mer påkostat, med en förväntad prissättning mellan 1 800 och 2 000 kronor vid lanseringen i juli.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid