Chassitillverkaren In win avslöjar på CES att man varje halvår kommer att lansera en unik chassimodell i begränsad utgåva. Efter den gigantiska aluminiumflänsen H-Frame är det dags för en byggsats av aluminiumrör som heter D-Frame. Samtidigt visar man även upp nya budgetmodellen G7.

In win släpper ett chassi i byggsats som konsumenten själv bygger ihop kallat In win D-Frame. Chassit är handtillverkat i en specialutgåva om 500 enheter och består av aluminiumrör. När chassit är monterat får det storleken motsvarande ett miditower med en helt öppen design med sidor i plexiglas/plast. Man kan montera olika stora nätaggregat och det finns plats för fyra fläktar.

Chassit släpps i två olika färger, orange och rött. In win förklarar att tillverkningsprocessen är komplicerad och det gör att man enbart kan producera 50 enheter i veckan och det återspeglas även i priset som ligger på 399 dollar, uppskattningsvis 3 500 – 4 000 kronor. Var sjätte månad kommer man släppa ett nytt chassi i begränsad upplaga och nästa modell får vi se på Computex senare i år. Att bygga en dator från grunden har fått en ny innebörd.

Samtidigt med In win D-Frame visar företaget upp sin nya och betydligt billigare budgetmodell G7. Ett miditowerchassi i den enkla skolan tillverkat i stål och plast. Chassit ska dyka upp i svenska butiker inom kort och väntas få ett pris på runt 400 – 500 kronor inklusive moms.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dennis TAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Hmmm…

Lego = Good.

Duplo = bad.

Mer små bitar så hade det varit häftigare 🙂

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Onekligen häftigt… för den som orkar ta sig tid att pussla ihop ett.