Dell överraskade genom att under CES lansera en ny 30 tums bildskärm med 4K-upplöst OLED-panel och redaktionen tog tillfället i akt att kika närmare på skapelsen. Med en prislapp på nätta 50 000 kronor är det en skärm som inte bara har extrema specifikationer utan även kostar därefter men att OLED nu får större fokus även på PC-marknaden är uppenbart.

Dell UP3017Q är en unik bildskärm på många sätt och har varit en väl bevarad hemlighet inom företaget. När skärmen presenterades under CES var det med imponerande specifikationer som 4K-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar, ett specificerat kontrastförhållande på 400 000:1 samt en ultrasnabb responstid på 0,1 millisekunder. Bildpanelen är även god för riktigt stor färgrymd som täcker 100 procent av AdobeRGB samt 93 procent av DCI-P3. Panelen ska även kunna drivas i 120 hert vid 4K-upplösning, något som dock kommer kräva nya grafikkort med stöd för Dispayport 1.3 – vilket dyker upp till sommaren.

Under vår korta session med bildskärmen fick vi som väntat en mycket god känsla för dess svärta och generella bildkvalité. utan regelrätta jämförelser och tester går det inte att säga allt för mycket om hur Dells OLED-skärm kommer att prestera mot konkurrerande skärmar i segmentet. Med en prislapp på runt 50 000 kronor är det samtidigt en nischad produkt som åtminstone ger oss gott hopp om att få se ett större utbud av OLED-baserade bildskärmar på marknaden inom en inte allt för avlägsen framtid.

Annons

-> Se fler videoreportage från CES 2016.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Dregel…
Snacka om makalös skapelse. Man köper den och slipper den eviga lusten till något bättre på kanske 10 år …..Eller tills 3D-versionen kommer utan krav på glasögon. Ja, då börjar jakten om igen.
Var det nått den inte bjöd på egentligen? Det skulle väl kanske vara 16:10 (för bättre produktivitet) och Pivot, men annars var ju allt på löjligt hög nivå.
2016 ser ut att bli ett omtumlande år i datorbranschen