Lenovo presenterar en av de större table top PC-maskinerna vi sett på CES 2013 och fokus verkar vara på underhållning och spel. Lenovo Ideacenter Horizon mäter 27 tum och levereras bland annat med dedikerade joysticks och enheter för att spela direkt på den stora pekskärmen.

Genom att lägga datorn platt på bordet kan man använda den till brädspel som t.ex. Monopol eller arkadspel som lufthockey, med 10 fingrars touchstöd kan också flera spela samtidigt. Gränssnittet i tabletläge heter Aura och har utvecklats just för pekstyrning av Lenovo själva. Man kan köpa till tillbehör som styrspakar, gummerade tärningar som ska skydda ytan på skärmen och övriga tillbehör som joysticks. När den inte används som table top PC så kan den ställas upprätt och användas som en vanlig allt-i-ett dator med touchfunktion.

Maskin byggs kring Windows 8 och har en traditionell hårdvarubestyckning under skalet. Prislappen väntas ligga på 15 000 – 17 000 kronor med följande konfiguration:

  • Intel Core 7
  • 1 terabyte hårddisk
  • 8 gigabyte ram
  • 27 tums skärm
  • Diskret grafik, Nvidia GT 620M 

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
GadgetyHenrik Berntsson-Tjalve-Mevzapp Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Ball grej!

Mev
Medlem
Mev

Har själv tänkt denna iden med just brädspel/sällskapsspel som det stora dragplåtret. Har även använt det som exempel på hur det att vara innovativ med nya användningsområden.

Hade en löstagbar apple iMac i åtanke. Men ingen fara, nu när Apple fått ut sin 7″ surfplatta kommer det säkert med något liknade om 2år, och DÅ kommer det vara revolutionernade.

Zapp
Medlem
Zapp

[quote name=”Mev”]Har själv tänkt denna iden med just brädspel/sällskapsspel som det stora dragplåtret. Har även använt det som exempel på hur det att vara innovativ med nya användningsområden.

Hade en löstagbar apple iMac i åtanke. Men ingen fara, nu när Apple fått ut sin 7″ surfplatta kommer det säkert med något liknade om 2år, och DÅ kommer det vara revolutionernade.[/quote]

Gäässp… :zzz

Mev
Medlem
Mev

[quote name=”zapp”]
Gäässp… :zzz[/quote]

Till mitt inlägg eller produkten?

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag gillar det! Om nu inte skärmen vore så baskat ”glossy” så man kunde se lite bättre. Men oj vad smutsigt det kommer bli 😛

Gadgety
Medlem
Gadgety

Med bra games så är det frestande särskilt om TV-tuner kan inkorporeras. Ha den infälld i vardagsrumsbordet för spel, fäll upp för TV/film. Perfekt och slipper ha den uppe på väggen. Men så är det förstås det här med kablarna och ström.