De första testerna av Geforce GTX 980 Ti har just publicerats och vi väntar nu på lanseringen av det kommande kortet. Inför lanseringen visar nu Gigabyte sin första egen tolkning av kortet. Windforce 6GD för Geforce GTX 980 Ti levererar överklockning från fabriken samt en ny design som ger en hög vikt men stabil konstruktion.

Nvidia Geforce GTX 980 Ti är lanserat och många tillverkare passar på att visa sina anpassade kort på Computex 2015. Gigabyte har bland annat visat sitt Windforce 6GD-kort för Geforce GTX 980 Ti. Kortet har många likheter med Gigabytes anpassade version av Geforce 980 och faktum är att det nya kortet har samma PCB som 980. Den nya modellen har dock en ny extern design som erbjuder betydligt stabilare design än exempelvis Gigabytes 970-kort. 980 Ti-kortet har stora kylflänsar som sägs ha en kylningskapacitet på 600 watt. Detta bör betyda att kortet kan hållas kallare än vissa konkurrenter vid högre belastning.

Vi har tagit en snabb titt på Gigabytes nya kort och upptäckte snabbt att de stora kylflänsarna samt ett ordentligt bakstycke som ger kortet en substansiell vikt.

Annons

Gigabytes nya grafikkort kommer att lanseras om några veckor med ett ännu okänt pris. Med tanke på kortets design och funktioner bör det kosta runt 8 000 kronor men detta är inget som har bekräftats av Gigabyte ännu.

Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FalkusLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Har aldrig haft ett kort (i spel-pc:n) som inte har haft referens kylaren då jag oftast är så ivrig när nåt nytt kommer 🙂

Vilket nyss skedde igen 😮

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Det blir ju lätt ett sådant kort istället för referenskortet. Väntar ivrigt på att det ska dyka upp i butikerna. Antar att vi kan förvänta oss ett test av kortet med?