Intel fortsätter sin satsning på mobila plattformar och Medfield som inte fått allt för stort utrymme på smartphonemarknaden kommer nu att ersättas av Clover Trail+. Intel gav oss en demonstration bakom låsta dörrar i Barcelona men vi fick åtminstone lite detaljer att bjuda på.

Clover Trail+ kommer att användas främst i smartphones och en av de modeller som ska dyka upp på åtminstone den asiatiska marknaden är Lenovo K900 som vi klämde på under mässan. Hjärtat i den nya plattformen är den dubbelkärniga Atom Z2580 processorn som ska ge upp till dubbelt så hög beräkningskraft mot Medfield samtidigt som den integrerade grafikdelen är rejält uppgraderad. En PowerVR SGX 544MP2 GPU som ska erbjuda tre gånger så hög prestanda som grafikdelen i Medfield och Atom Z2460.

Intel berättade även om budgetplattformen Lexington som nu lanseras samt deras kommande Bay Trail-plattform för surfplattor som ska dyka upp i slutet på fjärde kvartalet.

Annons

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Är Intel seriösa med mobilsatsningen, så får de inkludera en skärm på 1080p, batteri med hög kapacitet, 2gb ram och LTE i telefonen. Även ett respektabelt namn på skalet (ZTE tillhör inte ett sådant).

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Hassan Shah”]Är Intel seriösa med mobilsatsningen, så får de inkludera en skärm på 1080p, batteri med hög kapacitet, 2gb ram och LTE i telefonen. Även ett respektabelt namn på skalet (ZTE tillhör inte ett sådant).[/quote]

Det har ju egentligen inget med Intel att göra. Intel gör plattformen och sedan är det upp till tillverkarna att göra bra mobiler på den plattformen.
jag tycker det är kul att Intel ger sig i i detta, ARM behöver lite mer konkurans.