LG:s OLED-baserade TV R kan rullas ihop inuti TV-bänken

1

Böjbara bildskärmar blir ett allt större intresse för tillverkare både inom smartphones och TV-apparater och LG har nu visat upp ”TV R” som kan rullas ihop och gömmas inuti sin TV-bänk.

LG visar under CES 2019 upp ”TV R” som kan ses som en TV-apparat inbyggd i en TV-bänk. LG har designat apparaten för att vara böjbar och kan således rullas ihop inuti bänken för att vara utom synhåll när den inte används.

Tidigare har LG höjt ögonbryn med sina ”wallpaper TV”-apparater som tack vare en ultratunn design kunnat fästas på väggar likt en tapet. TV R håller samma slimmade design, men nu handlar det alltså om apparater som inte behöver placeras på en vägg. Dessa nya TV-apparater kommer som tidigare nämnt med en tillhörande TV-bänk, denna har skapats i aluminium med en borstad finish och även fått ett ljudsystem med en effekt på 100 watt inbyggt.

Organic Light-Emitting Diode (OLED) är den skärmteknik som gjort LG:s skapelse möjlig. Då OLED-skärmar skiljer sig från andra skärmtekniker genom att bestå av bland kolbaserade plastfilmer och därmed blir mer böjliga.

Övriga specifikationer för apparaten inkluderar en 4K-upplösning och en skärmyta på totalt 65 tum. Det är dock inte säkert att vi kommer att få se TV R landa på svenska butikshyllor. LG har fortfarande inte bestämt sig för om modellen endast ska lanseras i USA eller om den även kommer att hitta sin väg till resten av världen. Även prislappen för skapelsen är i dagsläget inte satt i sten.Presenteras i samarbete med:

 

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Peter Axel Wive Söderström

Om man kunde vända på den, fästa den i taket och sen ha en TV som rullas ner som en projektorskärm så tar det inte upp någon golvyta eller bänkyta alls!