LG är en stor aktör inom både smartphone och TV-marknaden något man utnyttjar på flera sätt i sin produktutveckling. Förutom teknik för enheterna att kommunicera och dela information vill man nu även att vi ska kunna styra vår TV med telefonen genom QRemote.

I själva verket handlar det om en egenutvecklad multifjärrapp från det koreanska företaget, lite lik den HTC presenterade med HTC One tidigare i februari. QRemot ska kunna användas i din smartphone för att styra inte bara din LG TV utan även andra märken och typer av produkter. Det som krävs är en telefon med IR-öga och en styrbar enhet med IR-mottagare, exempelvis en stereo, blu-ray-spelare eller dylikt.

LG introducerar QRemot med Optimus G Pro i Asien men lovar att IR-öga och QRemote kommer dyka upp även på Svenska marknaden under året och då i fler telefoner än bara de riktiga premiumlurarna.

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
kentolasGörandenstoreEpin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Klockrent att kunna driva sambon till vansinne när hon ska titta på sina bonden och fruar osv.

– ”Vad då? Jag smsar bara. Jag vet inte vad som är fel på tven.” ”Ooo, Family Guy!”

Medlem
Json_81

Hade det inte varit bättre att gå över till blåtand?
Kan det verkligen bli så mycket dyrare att tillverka?

Epin
Gäst
Epin

Tycker det är synd att de fortfarande envisas med att använda ir. Tror att vi kommer gå mot att kunna styra de flesta enheterna via wi-fi och att det enda som kommer behövas i mobilen är en app och att telefonen är ansluten till samma wi-fi som enheterna som skall styras.

Lär nog inte dröja länge innan kravet på ett standardiserat gränssnitt för wi-fi-kontroll kommer tas fram som kan anammas av tillverkare av både tv, blu-ray, förstärkare och andra typer av enheter…

Görandenstore
Gäst
Görandenstore

[quote name=”Json_81″]Hade det inte varit bättre att gå över till blåtand?
Kan det verkligen bli så mycket dyrare att tillverka?[/quote] Tror batteritiden är en anledning, sen att det är billigare gör ju inget när man pressar priserna.

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”Epin”]Tycker det är synd att de fortfarande envisas med att använda ir. Tror att vi kommer gå mot att kunna styra de flesta enheterna via wi-fi och att det enda som kommer behövas i mobilen är en app och att telefonen är ansluten till samma wi-fi som enheterna som skall styras. Lär nog inte dröja länge innan kravet på ett standardiserat gränssnitt för wi-fi-kontroll kommer tas fram som kan anammas av tillverkare av både tv, blu-ray, förstärkare och andra typer av enheter…[/quote] Gör man redan. Dock så har jag ju ett stort plus. Jag kollar aldrig på ”TV” när… Läs hela »

kentolas
Gäst
kentolas

Jo så att dom vill att man ska ladda telefonen en gång i kvarten istället.

S