Linksys ser inte ut att lägga några fingrar emellan när man lanserar nya flaggskeppet WRT1900AC. Detta är en router med fokus på krävande användare och entusiaster med en kraftfull dubbelkärnig processor, hela fyra antenner, usb 3.0, eSATA och en OpenWRT-programvaramed öppen källkod.

Linksys som onekligen kommer att kännas igen av många rutinerade användare. Linksys satsar på samma grunddesign som den ikoniska Wifi-routern WRT54G men under huven hittar vi alla de senaste komponenterna. Bland annat en dubbelkärnig Marvell-processor på 1,2 gigahertz, fyra kraftfulla och utbytbara antenner samt anslutningar för USB 2.0, USB 3.0 samt eSATA.

Linksys WRT1900AC kommer även med stöd för Smart Wifi, nätverksmapping, 4 gigabit ethernet portar, samt 128 megabyte flashlagringsminne och 256 megabyte ram.

– Vår nya trådlösa router kommer att vara den mest kraftfulla i sin klass på marknaden. Vi har lagt oss vinn om att göra den här routern till en dröm för konsumenter med höga krav, säger Mike Chen, vice vd och chef för Linksys produktledning.

Den kraftfulla routern kommer att börja säljas under våren och prislappen väntas landa på runt 2 200 kronor inklusive moms.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid