Med bland annat Sony i täten så är kategorin med vattentäta smartphones, surfplattor och annan elektronik på framfart. För den som inte nödvändigtvis vill byta enhet uppvisar Liquipel en ytbehandling för elektronik som till stor grad gör elektronik resistent mot allehanda blöta behandlingar.

Behandlingen i fråga är inte till för att under långa perioder ha sin enhet helt nedsänkt i vatten eller andra vätskor. Vad det däremot erbjuder är att göra exempelvis en mobiltelefon tålig mot vatten under kortare stunder. Exempelvis får vi se en representant från Liquipel lägga ner en behandlad iPhone 5 i en skål vatten utan några problem. Liknande lösningar har uppvisat tidigare, men Liquipel verkar engagerade i att på sikt finnas tillgängliga i flera länder och i form av fysiska butiker där användaren kan lämna in exempelvis sin telefon.

Behandlingen sker med ett hydrofobiskt (vattenavstötande) nanomaterial som lägger sig som en väldigt tunn yta på vad man än vill behandla. Det kan röra sig om en mobiltelefon, en surfplatta, ett kretskort eller – som visas i videon ovan – en pappersnäsduk. Det framgår inte när eller om Liquipel planerar att öppna eventuella butiker i Sverige, men redan idag kan man få sin enhet behandlad genom att skicka in den till deras högkvarter i Kalifornien, och de arbetar på samarbeten med mobiltillverkare för att få sin teknik applicerad på telefoner och andra enheter direkt ur fabrik.

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid