Med anor i välkända industritillverkaren Caterpillar är Cat Phones något speciellt. Tillverkaren Bullit lanserar nu en ny gummi- och aluminiumklädd lur i serien Cat Phone. En modell som släpps i slutet av mars för drygt 3 000 kronor och är stryktålig som få.

Bullit satsar inte på att vinna något specifikationskrig utan man fokuserar nästan enbart på att leverera smarta telefoner som klarar av hårda tag. I 77 procent av fallen när en smartphone går sönder, är det för att man tappar dem i marken. Det menar i alla fall Bullit som representerar varumärket Cat Phones och säljer det på licens globalt.

Vattenskador står för ca 10 procent av trasiga telefoner och man menar att man försökt lösa det som de alla flesta har problem med, just att man tappar telefonen. Telefon är testad för att klara ett fall, oavsett vinkel, på 1,8 meter. Just 1,8 meter har man valt då det är en genomsnittlig samtalshöjd. Målsättningen är att Cat Phones ska vara det främsta varumärket inom robusta telefoner 2015.

Annons

Cat B15 är IP67 certifierad, vilket innebär vattentålighet på 1 meters djup i 30 minuter, samt dammtålighet. Även om man designat telefonen för att klara mycket stryk så skickar man med ersättningsdelar för de få slitagedelar som finns på telefonen, bland annat ett gummiskydd för hörlursutgången.

Telefonen har en robust design och baseras på anodiserat aluminium och en gummityp som enligt Bullit ska bibehålla stöttåligheten oavsett temperatur. Man riktar telefonen till människor som har en aktiv livsstil som åker skidor, mountainbike eller som är utomhus och jobbar mycket.

Andriod 4.1 Jelly Bean driver telefonen och man håller sig till Googles standardmjukvara. Förmodligen innebär detta att man kan förvänta sig relativt snabba uppdateringar av mjukvara då företaget inte gör några större förändringar i mjukvaran internt.

Annons

Luren vi tittar på har en 4 tum stor skärm, 6 gigabyte intern lagring, ett batteri på 2 000 milliamperetimmar och en dubbelkärnig processor på 1 gigahertz med Cortex-A9-arkitekturen. Skärmen har wet finger touch, multitouch och har en upplösning på 800 x 480 pixlar. Telefonen släpps i skandinavien i slutet av mars och priset är 329 euro. Det kommer också finnas en version med plats för dubbla sim-kort.

Som våra högst ovetenskapliga tester i videon påvisar är telefonen rejält stryktålig och med sina trots allt godkända prestandaspecifikationer ska det bli intressant att följa Cat Phones och B15 på den svenska marknaden.

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Anton KarmehedAMD73-Tjalve-nersaterOphiuchi Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Vuxna män som springer efter en telefon 😀
HAHA underbart klipp!

Martin Lund
Medlem
Martin Lund

Tråkigt med så litet batteri. om den verkligen var gjord för hårda tag och skidåkare borde den åtminstone ha 2 dagars batteritid, dvs ett 15Wh (4000mAh@3.7V) batteri (istället för detta på 7.2Wh = 2000mAh*3.7V/1000)

Ophiuchi
Gäst
Ophiuchi

Ni har verkligen ett schysst och rolig jobb.

nersater
Medlem
nersater

hade velat se en smart telefon som hade EX cert, så man hade fått använda den inom oljebranshen också :/

nersater
Medlem
nersater

Jag har faktiskt inte sätt någon, skall ju vara gas tätad, så om den kortsluts inte kan producera gnistor som kan antändas.
men hade vart bra och haft en med kamera så man kunde arbetat, diskutera samt dokumentera samtidigt.
tror i praktiken det inte är mer än att använda en form av vattenhus, men alla produkter måste ha en EX stämpel.
de mobiler jag hittat har ej kamera och är otroligt dyra.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”nersater”]Jag har faktiskt inte sätt någon, skall ju vara gas tätad, så om den kortsluts inte kan producera gnistor som kan antändas.
men hade vart bra och haft en med kamera så man kunde arbetat, diskutera samt dokumentera samtidigt.
tror i praktiken det inte är mer än att använda en form av vattenhus, men alla produkter måste ha en EX stämpel.
de mobiler jag hittat har ej kamera och är otroligt dyra.[/quote]
Kan tänka mig att vara testning och certifiering gör telefonen svindyr i så fall.

AMD73
Medlem
AMD73

2 simkortplatser? inebär det man kan ha två olika abonnemang? två olika telefonnummer och från en levrantör då? hur funkar det? för övrigt väldigt intresant telefon för många hantverkare tex. synd att batteritiden verkar sämre en normalt?