OCZ har redan en av de kraftfullaste SSD-enheterna på marknaden med sin Vector. Nu dubblar tillverkaren upp och tillkännager Vector PCIe med dubbla Barefoot 3 kontroller och ett PCI Express-gränssnitt för rejält högre prestanda. Runt 1 000 megabyte per sekund vid sekventiella överföringar.

Med hjälp av två Barefoot 3-kontroller sammankopplade i en form av Raid 0-konfiguration har OCZ i vissa fall nästan fördubblat prestandan mot sin traditionella SATA-version av Vector. OCZ utlovar sekventiella överföringshastigheter på upp till 1 000 megabyte per sekund, både vid läsning och skrivning av data. Med små slumpmässiga filer landar prestandan på 140 000 iops, ett lyft på runt 45 procent från Vector. Runt 35-45 procent verkar även prispåslaget bli när vi räknar på kostnad per gigabyte.

OCZ Vector PCIe lanseras under andra kvartalet 2013 i storlekarna 240, 480 och 960 gigabyte.


Relaterade artiklar:

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
-Tjalve-Viking1962dlq84flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

vet dock ej vem kundgrupp är för dessa.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”flopper”]vet dock ej vem kundgrupp är för dessa.[/quote]
Målgruppen är i första hand de som arbetar med tex virtuella labbmiljöer eller de som arbetar med extremt stora filer i ljud/bild redigering tex. Det man generellt sett har använt en Workstation till.

Jag tycker dock att det hade vart intressantare att se hur bra prestandan skulle vara med bara en kontroller. På det sättet så skulle man kunna se hur stor flaskhals som SATA3 egentligen är.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Då overhead på RAID0 är försumbar så kan du i princip dela med 2. Så runt 500MB/s med andra ord.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”dlq84″]Då overhead på RAID0 är försumbar så kan du i princip dela med 2. Så runt 500MB/s med andra ord.[/quote]
Vore mer intressant att se skillnaden mellan en vector på SATA3 och en på PCI-E i alla avsenden.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Väldigt få saker som är intressant på CES hittills enligt mig. Denna är dock en av det jag gillar. Jag undrar vilken som är mest värd av en RevoDrive 240GB för 3000:- eller SSD med samma storlek. Håller en RevoDrive längre än en SSD eller bygger det på samma teknik?

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Viking1962″]Väldigt få saker som är intressant på CES hittills enligt mig. Denna är dock en av det jag gillar. Jag undrar vilken som är mest värd av en RevoDrive 240GB för 3000:- eller SSD med samma storlek. Håller en RevoDrive längre än en SSD eller bygger det på samma teknik?[/quote]Revodrive är en SSD. SSD betyder Solid State Drive vilket betyder ungefär lagringsmedia utan rörliga delar. Eller ja, ungefär. Så allt från ett microSD kort till ett pci-e kort med minne på, är SSD.Revodrive bygger på raid. Man kan säga att de tagit två stycken sf2281 kontroller och Dedikerat en… Läs hela »