Philips utökar Hue-sortimentet med lampor för både huset och trädgården

Smart belysnings nischade användarområde är som bortblåst

0

Philips visade under IFA-mässan upp en drös nya produkter ur företagets Hue-sortiment. Allt från Ambilight-liknande don till datorskärmar till lampor du gömmer bland jordgubbsplantorna i trädgården.

Smart belysning för hemmet är något som får bättre och bättre fotfäste. Philips har legat i framkant på denna marknad med sina Hue-produkter och under årets IFA-mässa visade företaget upp en armada av nya produkter som Philips hoppas ska lysa upp vardagen.

Hue Play för gaminghörnan

Bland annat visades ”Hue Play” upp. En Ambilight-liknande lösning som består av ljusmoduler som kan fästas på baksidan av en bildskärm. Dessa ska likt Ambilight återspegla de färger som visas på bildskärmen på väggen bakom eller området runtom. Denna lösning kräver dock att de kopplas in till en dator då de kontrolleras av en app. Något som betyder att de just nu inte kan agera ersättare för Ambilight hos TV-apparater som saknar den funktionen.

Hue Adore för badrummet

Philips visar även upp sin produktserie ”Adore” som är menade att användas i till exempel badrumet, men även i andra delar av hemmet. Här finns det bland annat speglar med inbyggda ljusriggar och spotlights som går att köpas individuellt eller i anordningar för två eller tre lampor i en och samma rigg.

Några produkter ur Philips Hue Adore-serie.

Hue Outdoor för trädgården

Även smart belysning för utomhusbruk är något Philips har satsat på med sin ”Outdoor”-serie. Outdoor består av produkter med samma filosofi som de andra produktserierna, men i utföranden som gör dessa anpassade för att användas utomhus utan att klimaten sätter sina spår direkt.

I denna serie visas bland annat ljusslingor som finns i utföranden om två meter eller fem meter upp. Även ljusfixturer som kan sättas ned i rabatten och liknande finns för den med mörkrädda hyacinter eller andra blommor och växter som kan finnas i en trädgård. Både ljusslingorna och de fristående lamporna har stöd för RGB-belysning som kan kontrolleras av användaren.

Calla spotlights bland växterna och en LED-list som ramar in det hela.

Saftig prislapp för allting

Smarta produkter är oftast ingenting man har råd med till ett pris av den där femtiolappen man fick i veckopeng som barn. Det är samma visa med smart belysning och de produkter vi ser från Philips under IFA 2018 börjar på omkring 760 kronor för en ensam väggmonterad spotlight och upp till cirka 2 350 kronor för den runda spegeln med inbyggd belysning.

ProduktnamnProduktPris
Philips Hue Play Double PackTvå Hue Play-moduler för "Ambilight"-liknande belysning
Philips Hue White Ambiance Adore 34359En väggmonterad spotlight
Philips Hue White Ambiance Adore 34360Två väggmonterade spotlights i samma fixtur
Philips Hue White Ambiance Adore 34351Väggmonterad lightbar
Philips Hue White Ambiance Adore 34361Tre väggmonterade spotlights i samma fixtur
Philips Hue White Ambiance Adore 34362Tre takmonterade spotlights i samma fixtur
Philips Hue White Ambiance Adore 34350Taklampa
Philips Hue White Ambiance Adore 34357Rund spegel med lightbar-ram
Philips Hue White and Color Ambiance Lightstrip Outdoor (2m)2 meter LED-slinga för utomhusbruk
Philips Hue CallaRGB-lampa för trädgården, singel
Philips Hue White and Color Ambiance Lightstrip Outdoor (5m)5 meter LED-slinga för utomhusbruk

Trots kraftigt varierande prislappar mellan produkterna i Philips sortiment visar företaget att smart belysning inte bara har ett nischat användningsområde. Utan kan användas i princip vart som helst i hemmet.

Se till att inte missa något reportage från IFA 2018 genom att hålla koll här på NordicHardware, våran Youtube-kanal och även vår systersajt Surfa.se

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid