Razer var en av de stora vinnarna på årets CES-mässa och det stora dragplåstret var företagets kombinerade surfplatta och spelkonsol Razer Edge. En kraftfull surfplatta i grunden som med hjälp av olika tillbehör kan förvandlas till både portabel spelkonsol och bärbar dator.

Razer har finslipat på sitt pilotprojekt Fiona och var under CES redo att lansera den slutgiltiga produkten. En spelsurfplatta som med kraftfulla komponenter och smarta tillbehör ska göra det möjligt att slopa flera andra enheter i hemmet, bland annat spelkonsolen och den bärbara datorn.

Razer Edge kommer i två modeller där det enda som skiljer är prestandakomponenterna. Razer Edge får nöja sig med en dubbelkärnig Intel Core i5 processor på 1,7 gigahertz och en turbofrekvens på maximalt 2,6 gigahertz. Till detta kommer 4 gigabyte DDR3-minne samt en Nvidia Geforce GT 640M LE grafikkrets med 1 gigabyte DDR3-minne.

Annons

Razer Edge Pro får istället en dubbelkärnig Core i7-processor på 1,9 gigahertz med 3,0 gigahertz turbofrekven samt 8 gigabyte DDR3-minne. Grafikkretsen är fortfarande densamma, Geforce GT 640M LE, men man utökar grafikminnet till 2 gigabyte.

rzr_edge_kbdocking_v01_800x600

Specifikationerna i övrigt är en 10,1 tums IPS-skärm med 1 366 x 768 pixlars upplösning, 128 eller 256 gigabyte SSD-lagring, Wifi 802.11n, Bluetooth 4.0, en USB 3.0 utgång samt ett batteri på 40 wattimmar som kan utökas med det dubbla genom de olika dockningsstationerna. Operativsystemet är Windows 8 och alla spel utvecklade för Windows och en vanlig handkontroller är kompatibel med Razer Edge, givetvis fungerar även mus och tangentbord om man så vill.

Razer säljer nämligen flera tillbehör med sin spelsurfplatta. Den dedikerade spelkontrollern ger oss Xbox-liknande reglage på varje sida av plattan och även plats för ytterligare ett batteri på 40 wattimmar. Tangentbordsdockan som fortfarande är i utvecklingsstadie ska i sin tur förvandla plattan till en bärbar dator och även här finns det utrymme för extrabatterier.

Annons

Den halvtimme vi fick med Razer Edge på mässgolvet gav oss helt klart mersmak. Det är en imponerande prestanda Razer pressat in i denna förhållandevis slimmade formfaktor och i Dirt Showdown fungerar både den dedikerade speldockan samt vanliga USB-spelkontrollers mycket väl. Orosmoment är batteritid och vikt vid portabel användning samt prislappen som lätt springer iväg om man vill nyttja Edges fulla potential.

Razer har däremot skapat något unikt på spelmarknaden idag och vi ser fram emot att följa utvecklingen av Edge och liknande produkter framöver.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DannemanenS0urcerr0Rsvartlock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Jag hade gärna sett att dom designade om tangentbordsdockan lite och gjort plats till en pekplatta.
Betydligt skönare att navigera med än att sitta och dra och peka på en skärmjävel 😀

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Riktigt läckert tangentbord!
Och jag som saknar Netbooks – detta vore kanske nått för mej, baserat på specarna i övrigt.
Spelstödet är ett stort plus i kanten!

Dannemanen
Gäst
Dannemanen

Men kommer den till Sverige, är väl den stora frågan?

Står på hemsidan att den bara skeppas till USA nämligen 🙁 Kan det verkligen stämma att de vill begränsa sina intäkter genom att inte tillhandahålla den till övriga världen…?