Razer visar upp ett helt nytt PC-koncept på CES2014 där man med en modulär design kyler hela systemet, allt från grafikkort till hårddiskar, med vätska. Modulerna ska tillverkas direkt av Razer och säljas färdiga med olika former av komponenter för att förenkla uppgraderingar för slutkonsumenter.

Razer Project Christine är i skrivande stund fortfarande i utvecklingsstadie och det är fortfarande oklart när eller om den modulbaserade datorn börjar säljas på marknaden. Om projektet blir verklighet menar Razer att deras unika design ska göra det lättare för slutkonsumenter att bygga och uppgradera sina system, detta genom modulernas universala och PCI Express-baserade anslutningar. Varje modul har även ett integrerat kylsystem där mineralolja leder värmen bort från komponenterna.

Det system som visas upp under CES 2014 huserar bland annat tre Geforce GTX 780-grafikkort samt dubbla SSD-moduler och en okänd mängd ramminne. Razer har förutom sina proprietära modulkontakter även byggt ett skräddarsytt moderkort som huseras i datorns tornliknande stomme.

 

Det är högst oklart om när Project Christine kan komma att dyka upp i handeln eller om det ens resulterar i en konsumentprodukt. Razer har dock tidigare varit framgångsrika med sina olika produktprojekt och Christine skulle vara ett spännande alternativ på PC-marknaden för de som vill utnyttja PC:ns uppgraderingsmöjligheter utan att för den delen direkt behöva hantera kretskort och komponenter.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid