Samsung lanserade en ny instegsmodell på 4G-marknaden och nya modellen Galaxy Xpress ska locka konsumenter med en stor 4,5-tums skärm och klassisk Galaxy-inspirerad design. Men prislappen på närmare 4 000 kronor känns som i högsta laget när vi jämför med konkurrenterna.

Samsung Galaxy Xpress är en betydligt mer välutrustad modell där en 4,5 tum stor Superamoled-skärm parats med en dubbelkärnig Qualcomm Snapdragon S4 processor på 1,5 gigahertz. Upplösningen är dessvärre låst till 480 x 800 pixlar och en 4G-stöd, 5-megapixels kamera, Android 4.1 Jelly Bean samt en Galaxy S III inspirerad design hjälper inte när riktpriset ligger på 3 995 kronor. Även här verkar Samsung sikta på lite väl höga marginaler med tanke på de övriga 4G-instegsmodeller som visades upp på MWC, bland annat från LG och Huawei.


Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
OliiiiiivererAnton KarmehedMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Billigare än s3 må den vara, men för 2-300 till får man LG Optimus G som har bättre prestanda än s3.

Morkul
Medlem
Morkul

Varför finns det inte fler telefoner med denna skärmstorlek och varför sla många telefoner i denna storlek vara ”budget”.

Jag vill ha en grym 4.3″-4.5″ skärm och bästa tillgängliga hårdvara, tror inte jag är ensam om att vilja ha en sådan lur.

Oliiiiiiverer
Gäst
Oliiiiiiverer

[quote name=”Morkul”]Varför finns det inte fler telefoner med denna skärmstorlek och varför sla många telefoner i denna storlek vara ”budget”.

Jag vill ha en grym 4.3″-4.5″ skärm och bästa tillgängliga hårdvara, tror inte jag är ensam om att vilja ha en sådan lur.[/quote]

Z1 Compact är telefonen för dig 🙂