I veckans avsnitt av TechBubbel pratar vi om en EU-domstol som sätter ner foten om nätneutralitet. Är zero-rating verkligen olagligt och vad kommer hända med teknikvärlden när Arm köps av Nvidia i en megadeal som verkar göra många rädda?

Spela TechBubbel 052

Veckans ämnen

00:07:39 – Nej, zero-rating är inte olagligt i EU
00:35:02 – Nvidia köper Arm
00:57:28 – Veckans tips
01:14:11 – Veckans Facepalm
01:16:04 – Veckans bubbel

Prenumerera på vår nya YouTube-kanal för TechBubbel RAW!

Vi vill höra från dig! Har du frågor, förslag på ämnen eller bara vill säga något, skicka ett mail till techbubbel@surfa.se.

Missade du förra avsnittet? Lyssna på det här!

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

8
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
6 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Joel OscarssonMissPenguinMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Par saker bara 🙂 $40 miljarder är inte speciellt mycket pengar i dagsläget. Dessutom räknas SoftBanks köp av ARM som en flopp då de knappt tjänat några pengar på det. Ni säger att $2 miljarder om året. Betänk att det är under 10% om året vilket är mer eller mindre katastrofsiffror för en investment bank, speciellt när det är så pass stora summor de har bundit upp. Analytiker hade räknar med närmare $50 miljarder för att affären skulle vara värt det för SoftBank. Till sist: Det förvånansvärt få IoT som använder ARM, de är helt enkelt på tok för dyra.… Läs hela »

MissPenguin
Medlem
MissPenguin

Zero-rating, som beskrivet här, är bara ett synsätt på det prissättningen. Du kan lika gärna säga att konsumenten har fri surf, men att det kostar extra för trafik som inte går till de zero-ratade tjänsterna. Då blir det solklart hur det är ett brott mot nätneutraliteten. Personligen tjänar de flesta på det dock, men inte alla, och även där så kan man ju inte kalla det neutralt. Sen vet jag inte vad leverantörerna tjänar på det hela här? Men tror att det bara är för att kunna försöka särskilja sig från konkurrenter och erbjuda olika extratjänster? Men som nämnt tidigare… Läs hela »