Det gäller att hitta udda funktioner och produktlösningar för att stå ut på Computex-mässan och Asrock gör sitt bästa med sina spillsäkra moderkort. Genom en ytbehandling på kretskorten blir moderkorten till viss del vattentäta och detta demonstrerar Asrock fiffigt i sin monter med ett moderkortsvattenfall.

Asrock Z87 OC Formula är en av moderkortillverkarens toppmodeller för entusiaster och överklockare. Moderkortet kommer med en rejäl spänningsdel, gott om anslutningar och funktionalitet men esset i skjortärmen om vi ska ta Asrock på orden är dess ”conformal coating”. I korta ordalag en ytbehandling av moderkortet som skyddar kretsar och chip från vätska och gör moderkortet till viss del vattentåligt.

Det finns fortfarande många delar på moderkortet som måste vara ledande för att du ska kunna bygga en fungerande dator, bland annat expansionsportar och liknande. Samtidigt som externa grafikkort och andra kretskort givetvis fortfarande löper risk att skadas av väta. Asrock menar däremot att deras vätsketåliga ytbehandling gör det mindre riskfyllt att använda deras moderkort med vattenkylningssystem och även mer extrem kylning som lätt ger upphov till kondens, särskilt vanligt vid extrem överklockning.

Asrock Z87 OC Formula och Formula/ac är de enda två moderkortsmodellerna i tillverkarens utbud som kommer behandlade med det nya ytskiktet och detta ger en fingervisning om vilka konsumenter Asrock siktar in sig på med sina nya spillsäkra moderkort.

Prislappen för Asrock Z89 OC Formula börjar på runt 2 650 kronor och moderkortet tros finnas tillgängligt någon gång under nästa månad.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid