I sin nyaste inkarnation av G1-serien med styrkretsen Z87 menar Gigabyte allvar vad gäller ljud. Vi kikar lite närmare på en av modellerna och dess avgränsade ljudkomponenter och utbytbara förstärkarkretsar som förbättrar ljudet och ger olika ljudbilder.

En av punkterna Gigabyte skyltar lite extra med i sin G1-serie är den fyrkärniga ljudkretsen från Creative, kallad Sound Core3D. Kretsen och övriga ljudkomponenter är avskärmade från moderkortets övriga delar för att undvika distortion, och för att sätta en personlig prägel på ljudbilden kan användaren växla mellan olika OP-AMPs, eller förstärkarkretsar.

En OP-AMP kommer ingå, och det kommer finnas möjlighet att köpa till ett paket med tre extra kretsar från olika tillverkare och med olika ljudbilder. Vi passade på att provlyssna och jämföra ljudet med och utan OP-AMP, trots den bullriga miljön, och fann att skillnaden faktiskt är märkbar och att förstärkarkretsarna gav ett bättre ljud än traditionellt inbyggt ljud.

Annons

Gigabytes G1-serie för Z87 är lanserad och finns redan i lager i flera butiker, med ett svenskt pris på omkring 1800 kronor inklusive moms för mATX-modellen Sniper M5 och omkring 4000 kronor för flaggskeppsmodellen Sniper 5.

Relaterade nyheter:


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
pocketsurferSions Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Everest159
Medlem
Everest159

Det måste vara en OP-förstärkare du menar. kändes lite Svenglish.

Jag trodde dock fler gick mot digitalt ljud, typ HDMI.
Då gör ju denna krets 0 nytta. Fast jag spelar inte så mycket lan längre (tyvärr), Kan ju göra skillnad när man använder hörlurarna…

pocketsurfer
Gäst
pocketsurfer

[quote name=”Sions”]Det måste vara en OP-förstärkare du menar. kändes lite Svenglish.

Jag trodde dock fler gick mot digitalt ljud, typ HDMI.
Då gör ju denna krets 0 nytta. Fast jag spelar inte så mycket lan längre (tyvärr), Kan ju göra skillnad när man använder hörlurarna…[/quote]

Någonstans ska ju det omvandlas till en analog signal annars kan du ju inte höra det.