När årets Computex precis hade dragit igång kunde vi rapportera om Asus nya version av hybridsurfplattan Transformer Pad Infinity. Vi har även fått granska enheten med videokamera i högsta hugg, även om Asus hindrar vår framfart med en glaskub.

Under årets Computex fick vi granska den nya Transformer Pad Infinity lite närmare, dock med en glaskub som hindrar oss från att fysiskt klämma på den. Till det ytliga är Transformer Pad Infinity väldigt lik sin tidigare inkarnation och enheten använder sig av samma typ av tangentbordsdocka och formfaktor som tidigare. De stora nyheterna ligger främst på insidan och såklart i den nya skärmpanelen.

Skärmen i fråga använder sig av en IPS-panel med upplösningen 2560 x 1600, jämfört med de 1920 x 1200 som använder i förra generationens Transformer Pad Infinity med samma 10,1 tums skärmstorlek. Det ger en pixeltäthet på 299 pixlar per diagonal tum, i klass med Google Nexus 10.

infinity_specs.jpg

Hårdvaran har fått sig en uppgradering och numera är det Nvidia som står för kislet med sin Tegra 4. Det innebär fyra CPU-kärnor på 1,9 gigahertz tillsammans med 72 grafikkärnor 2 gigabyte internminne. Det finns 32 gigabyte inbyggt flashminne som kan expanderas både med SD-kort och över USB 3.0. Man har även utrustat enheten med en HDMI 1.4-port som kan visa 4K-material.

Den nya versionen av Transformer Pad Infinity lanseras någon gång under årets andra hälft och antagligen med en prislapp liknande den till föregångaren. Om så är fallet vet vi dock först när lanseringen närmar sig.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid