Taiwanesiska In win visade upp några av de mest udda chassilösningarna på Computex 2013 och deras designkoncept Tòu var något av kronjuvelen i samlingen. Chassit är klätt med glasskivor som beroende på belysningen är spegelblanka eller transparenta. Det hela styrs av en touchpanel – utan touch.

In win har döpt sitt chassikoncept efter det taiwanesiska ordet tòu míng som kort och gott betyder transparent. Tòu är i dagsläget bara ett designkoncept och vi är ganska osäkra på om chassit verkligen kommer att börja säljas. Om så blir fallet lär det bli i en extremt begränsad upplaga och med en rejält saftig prislapp.

In win har nämligen inte snålat in på materialvalen när man tillverkat Tòu. Chassit är helt täckt av skivor i härdat glas som behandlats med en spegelblank ytfinish vilket gör chassit till en mångfacetterad spegel. Ytskiktet har samtidigt två funktioner. Med ljus på skivornas insida blir de genast transparenta, något som In win smart nyttjar genom en uppsättning LED-lister inne i chassit.

IMG_5078 IMG_5080
IMG_5085 IMG_5083

LED-listerna kan pulsera i ljus vilket får Tòu att växla mellan spegel och transparens, men ljuset kan även styras med touchpanelen på framsidan av chassit. Touchpanelen är inte bara snyggt integrerad i frostat glas, den kräver inte ens att man rör vid glasskivan utan registrerar ditt finger någon halvcentimeter framför glasskivan. I panelen kan man även styra fläktarnas hastighet i olika steg.

I övrigt är In win Tòu som vilket ATX-tornchassi som helst. Det finns plats för fullstora ATX-moderkort, flera fläktar, vattenradiatorer och gott om hårddiskar.

In win Tòu må vara ett designkoncept för närvarande men vi kan inget annat än buga och bocka för In win som visar att även datorchassi kan nå nya höjder med hjälp av smart design och ingenjörskonst.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Carl HolmbergTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Hemsk men ändå cool, med tanke på att jag började min bana på pc med ett inwin case är det kul att se dom igen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

Störtskönt att kombinera en produkt med touchpanel med stora röda ”Do not touch!”-skyltar ^^