Tidigare i veckan höll Asus i ett överklockningsevent på Computex där vi även fick se en ny minsting i Republic of Gamers-serien kallad Maximus VI Impact. Vi tar en titt på kortet som är fyllt både till bredden och höjden med funktioner och komponenter.

Republic of Gamers är delvis Asus plattform för överklockare och datorspelare, men även en experimentell plattform där tillverkaren passar på att introducera flera nya funktioner av större eller mindre nyttograd. Den nya modellen Maximus VI Impact är fullkomligt översvämmat med komponenter, och Asus har lyckats trycka in förvånansvärt mycket funktionalitet från sina större moderkort i den lilla formfaktorn.

För att få plats med allt på det 17 x 17 centimeter stora kortet har Asus fått bygga vidare på höjden. Tanken är att kortet ska kunna överklockas rejält, och sådan behandling kräver en kraftfull spänningsregulator. Spänningsregulatorn är därför helt enkelt monterad verikalt i toppen av moderkortet, en lösning vi känner igen från förra generationens P8Z77-I.

impact1

Man har även valt att montera ljudkortet på ett liknande vis vid I/O-panelen, och det sträcker sig rent utav en god bit bakåt över moderkortet och styrkretskylaren. Bredvid ljudkortet finns ett instickskort med kombinerad mPCIe för det inkluderade trådlösa nätverkskortet med 802.11ac-stöd och en NGFF-port för att montera en liten SSD. På I/O-panelen har Asus även placerat en del funktioner som på kortets större syskon annars finns direkt på moderkortet, exempelvis en LED-poster.

I övrigt bjuder kortet på ungefär vad vi räknar med att få av ett högpresterande mITX-kort med Z87. Det finns fyra SATA 6 Gbps-portar, en PCI Express X16, två minnesplatser, 4 USB 3.0 på I/O-panelen och ytterligare två interna.

Vi har ännu inga prisuppgifter eller något lanseringsdatum på kortet, men då de exemplar som visats upp och överklockats verkar funktionella och klara så dröjer det nog inte länge innan de dyker upp i butik.

Relaterade nyheter:


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Question_TechCalathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Heinemo
Medlem

Häftigt. Kanske inte så stor skillnad mot asus lilla z77 itx kort, men här har man ju utvecklat ännu mer med separat ljudkort.. gillar startknappen och led-displayen, om än med mycket taskig placering.

Question_Tech
Gäst
Question_Tech

Denna ser mycket intressant ut, har länge tänkt bygga en liten gaming rigg och då passar denna som hand i handske, ser framemot recensionen på denna enhet i framtiden.

Nu ska det bara skaffas ett lämpligt itx chassi, några förslag?