Tyska chassitillverkaren Nanoxia visade upp en hel drös nya chassimodeller under Computex 2013 och främst var det en rejäl utökning av chassiserien Deep Silence som stod på menyn. Gigantiska Nanoxia Deep Silence 6 backas upp av stora Deep Silence 5 och smidiga Deep Silence 4, samt en ny ITX-modell.

Nanoxia har lyckats bra med sina första modeller i chassiserien Deep Silence och bland annat vunnit utmärkelser i tester här på Nordichardware. Tidigare har tillverkaren satsat på ett snarlikt storleksformat men de närmaste månaderna blir det ändring på den biten.

Nanoxia lanserar inte mindre än en handfull nya chassimodeller där tre av dessa kommer att placeras inom Deep Silence-serien. Flaggskeppet och det gigantiska Deep Silence 6 är den riktiga blickfångaren och bjuder på mycket av det vi sett tidigare i chassiserien, bra kylningskapacitet, ljuddämpning, skorstenar för fläktar och en riktigt lovande prislapp. Runt 2 000 kronor väntas chassit landa på, att jämföra med exempelvis Corsair 900D som i samma klass ligger på närmare 3 000 kronor.

Deep Silence 5 är också ett stort ATX-chassi som vid sidan av storebror nästan ser lite klent ut och första micro-ATX-modellen Deep Silence 4 är den smidigaste modellen i serien hittills. Trots snåla mått bjuds vi på gott om kylningsmöjligheter och givetvis ljuddämpning.

Samtliga Deep Silence-chassi väntas dyka upp på marknaden inom den närmaste månaden.

Sist men inte minst visar Nanoxia även upp ett mini-ITX-koncept som ännu inte fått något produktnamn. Chassit har en kubliknande design och även om det kanske inte är det vackraste vi sett så finns det plats för gott om kraftfulla komponenter och kommer även kunna placeras antingen som ett tornchassi eller ett liggande desktopchassi.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid