Slagorden för Antecs Performance-serie är stilren design och låg ljudnivå, och nu har serien expanderat ytterligare i de lägre prisklasserna. Nykomlingen P100 bjuder med sin milda prislapp på samma enkla och ljuddämpade design som vi känner igen från dess syskon.

Under vårt besök hos Antec på Computex passade vi på att titta närmare på budgetmodellen P100. Det nya chassit har en ljudisolerad frontdörr i plast med Performance-seriens sedevanliga metallaktiga yta som döljer de tre 5,25-tumsplatserna. Ovanför denna finns två USB 3-portar, två USB 2-portar samt in- och utgångar för hörlurar och mikrofon.

Inanför de släta sidpanelerna finns utrymme för ATX-moderkort, fyra 3,5-tumsenheter och sju expansionsplatser för exempelvis grafikkort. Alla hårddiskplatser har gummibussningar och verktygslös slädmontering. För kylning finns det en 140-millimetersfläkt med dammfilter i fronten, ytterligare två 140-millimetersfläktar i taket där en radiator kan monteras om så önskas, och en 120-millimetersfläkt i bak.

p100

Chassit är riktat mot budgetsystem och kunder som vill ha en enkel lösning med stilren design till en liten peng, och de primära konkurrenterna är bland annat Fractal Designs Define- och Arc-serie. Prislappen blir omkring 600 kronor inklusive moms, och lansering sker under årets tredje kvartal.

Relaterade nyheter:


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid