Med populära entusiastchassin som Cosmos och Cosmos II i ryggen har Cooler Master siktat på en modell i samma stuk, med lägre prislapp och med rejäla kylningsmöjligheter. Resultatet heter Cosmos SE, och vi har fått vrida och vända på ett exemplar.

Både Cosmos och uppföljaren Cosmos II klingar nog bekant hos de flesta datorentusiaster, där den första versionen gjorde sig känd för gedigen design och gott om utrymme och uppföljaren byggde på med mer utrymme och mer flexibla kylningsmöjligheter. Med nya Cosmos SE vill Cooler Master erbjuda en liknande upplevelse, men lite snällare mot plånboken.

Modellen är mindre än sina syskon i serien, vilket dock inte på något sätt gör det till ett litet chassi. Det rör sig om ett väl tilltaget miditower med mörk utsida och bestyckat med de ikoniska handtag som följt med sedan originalmodellen. Kylning är paradnumret, och det finns i chassit plats att montera en 120-millimeters radiator i chassits bakre del, en 240- eller 280-millimeters i taket och om hårddiskburarna tas ut kan ytterligare en 360-millimeters radiator monteras i fronten.

IMG_5185

Om hårddiskburarna lämnas på plats finns det utrymme för 8 stycken 3,5-tumsenheter eller upp till 18 stycken 2,5-tumsenheter. Modellen bör lanseras i början av augusti, och då till en prislapp på 160 dollar eller omkring 1 400 – 1 500 kronor inklusive moms i Sverige.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid