Seasonic hör till de tillverkare som satsar stenhårt på hög effektivitet och 80+ Platinum-märkningen, och vi tar en titt på två nya effektiva nätdelar; helmodulära Platinum 1200 för entusiaster och en ny fläktlös modell på 520 watt för den som vill ha ett knäpptyst system.

Låg ljudnivå, hög energieffektivitet och små formfaktorer tycks eka mellan väggarna i Computex mässhallar, och åtminstone de två första punkterna tycks stå i fokus även för Seasonic. Båda de modellerna vi får en förhandstitt på bär 80+ Platinum-märkningen för 92% effektivitet vid 50% belastning och är helmodulära.

Den första modellen är riktad mot bland annat entusiaster och överklockare och kallas Platinum 1200. Som namnet antyder rör det sig om en effekt på 1200 watt med hög effektivitet, och som tidigare nämnt så gäller full modularitet – samtliga av nätdelens kablar kan kopplas bort. Seasonic utlovar en låg ljudnivå och bjuder dessutom på 7 års garanti

IMG_4945

Den andra modellen tillhör Fanless-serien, och även här säger namnet det mesta. Det är en helt passivt kyld nätdel med 80+ Platinum med en effekt på 520 watt (modeller med 460 samt 400 watt finns), och åter igen med full modularitet. Den låga ljudnivån, höga effekten och modulariteten gör det här till en särskilt intressant modell för de som vill ha en helt tyst dator, och vi ser fram emot att få veta mer om den när vi närmar oss tillgänglighet i butik.

Båda nätdelarna lanseras omkring september månad, och priserna är ännu inte helst spikade. Det rör sig om mellan 200 och 250 euro för Platinum-1200 och mellan 140 och 170 euro för Fanless-modellerna. Det är ingen liten prislapp, men vad vi sett än så länge är utöver det vanliga och vi ser gärna mer av de här modellerna framöver.


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MichaelJackson123 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
MichaelJackson123
Gäst
MichaelJackson123

Fattar inte, Seasonic har sålt en fanless, platinum 520W tidigare. Jag köpte ett sånt för flera månader sedan. Vad är det för skillnad mot denna?