Nvidia har nu bekräftat att slutet på drivrutinsstödet för två av företagets produkter kommer i april månad: 3D Vision samt Kapler-baserade grafikprocessorer för bärbara enheter.

Nvidia introducerade tekniken 3D Vision på marknaden år 2008. Under en tid då 3D-teknik var en stor snackis inom TV-världen var det inte helt förvånansvärt att tillverkare av datorhårdvara ville ta del av trenden. Bildskärmar med stöd för Nvidias 3D Vision dyker fortfarande upp marknaden då och då, däremot inte i några större mängder.

Nu har Nvidia via sin hemsida bekräftat att drivrutinsstödet för tekniken kommer att upphöra i april. Kritiska mjukvaruuppdateringar kommer att fortsätta rullas ut fram till april 2020, däremot kommer det inte att erbjudas några regelbundna uppdateringar.

Den sista officiella drivrutinen som kommer med stöd för 3D Vision blir version 418. Nvidia nämner på sin hemsida att användare som vill fortsätta nyttja tekniken kan stanna kvar på en 418-version av företagets drivrutiner.

Mjukvaran 3DTV Play som gör det möjligt för användare att nyttja TV-apparater med 3D-stöd tillsammans med kompatibla Nvidia-grafikkort kommer att inkluderas utan extra kostnad i drivrutinen. Mjukvaran kommer dock inte att finnas tillgänglig att ladda ner separat. Videospelaren 3D Vision Video Player kommer att finnas tillgänglig att ladda ner separat utan extra kostnad fram till slutet av 2019.

Inget fortsatt stöd för bärbara Kepler-enheter

Det är inte bara 3D Vision som förlorar sin primära mjukvarusupport i april. Även grafikkretsar baserade på arkitekturen Kepler kommer att bli utan nya drivrutiner. Detta gäller kretsar ämnade för bärbara datorer och likt 3D Vision kommer Nvidia att erbjuda kritiska uppdateringar i ett år framöver.

Detta innebär att den som använder sig av en bärbar dator med en grafikkrets ur 600 eller 700-serien inom kort blir av med regelbundna drivrutinsuppdateringar. Således kommer Nvidia endast att erbjuda nya drivrutiner för bärbara datorer utrustade med grafikkretsar baserade på Maxwell, Pascal eller Turing. Så länge det inte gäller kritiska uppdateringar det vill säga.

Bildkälla: Wccftech

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Rättning: 3D Vision hängde även med i 419.35