Tidigare rapporterades det om hur 3DMark Time Spy skulle få en uppdatering som lägger till stöd för ray tracing, något som nu visats vara fel och det blir istället ett helt nytt test som fokuserar på ray tracing.

Under gårdagen framkom det information om en uppdatering till 3DMark Time Spy var på väg. Denna uppdatering skulle lägga till stöd för ray tracing i realtid (svenska: strålspårning).

Nu har UL Benchmark, tidigare känt som Futuremark, klargjort hur det inte rör sig om en uppdatering till testsviten 3DMark, utan ett helt nytt test.

Annons

Anledningen till att det byggs ett helt nytt test istället för en uppdatering till Time Spy är simpel. Skulle det befintliga testet uppdateras innebär det att större delar behöver skrivas om. Något som UL Benchmarks ser som kontraproduktivt. En uppdatering skulle även innebära att tidigare testresultat som skrapats fram utan ray tracing aktiverat skulle bli missvisande.

Istället blir det således ett helt nytt test som kommer att lanseras som en uppdatering till testsviten 3DMark. Det nya testet blir framtaget specifikt för att nyttja DirectX Raytracing och kommer likt Time Spy och Fire Strike producera en egen databas med testresultat och nya ”stegar” där användare slåss om att hålla rekord.

Just nu finns det inte mycket information kring det faktiska testet att tillgå. Det förväntas dock lanseras framåt slutet på september månad. I samband med att Nvidias kommande Turing-baserade grafikkort når butikshyllorna.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Aha, jag trodde först att du glömt att du redan skrivit om det;)