50-årsjubileum på CES 2017 – NHW:s topplista inför mässan

2

Vi är på plats på CES för att rapportera om det senaste från mässgolvet. Vi listar de fem mest intressanta sakerna vi ser fram emot på CES 2017.

Consumer Electronics Show, förkortat till CES och mer känt som det, är en årlig teknik- och elektronikmässa som hålls i Las Vegas. Likt tidigare år är vi på plats i Las Vegas även det här året för att rapportera om allt nytt som lanseras under de kommande dagarna. Mässan drar officiellt igång den femte januari, men enskilda företag kör egna presskonferenser redan innan.

Mycket nytt kommer att visas för första gången på CES men för att underlätta för er läsare radar vi upp det vi anser är de 5 mest intressanta trenderna, produkterna och händelserna som kan dyka upp under veckan.

1. Nya processorer

Efter en lång tids frånvaro i entusiastsegmentet spänner AMD musklerna med sin nya CPU-arkitektur Zen, i den kommande processorserien Ryzen. Det här är den kanske mest spännande CPU-lanseringen på många år, med målet att sticka hål på Intels dominans i prestandatoppen. Vi hoppas få se fler demos och ta del av mer information om de nya kretsarna på CES.

Samtidigt visar Intel upp mer av sina nya Kaby Lake-processorer som lanserats under veckan, en vidareutveckling på Skylake som lanserades 2015.

2. Nya prestandagrafikkort

Det röda laget står på stora trumman inför 2017, och den här gången är det entusiaster och prestanda som står i fokus. Den nya grafikarkitekturen Vega ska åter ta upp kampen med Nvidias toppkort, och även om vi inte räknar med en skarp lansering under veckan så ser vi fram emot att få se mer av arkitekturen på mässgolvet. Även Nvidia smider planer och planerar en presskonferens – är det kanske dags att få lära känna Geforce GTX 1080 Ti lite närmare?

3. AR och VR

Virtuell och förstärkt verklighet har varit ett återkommande tema på CES, och har tagit mer och mer utrymme för varje år vi har besökt mässan. Förra året var det HTC Vive och Oculus Rift som var de två stora stjärnorna, och i år räknar vi med att se ännu fler aktörer, både stora och små.

4. Skärmar och TV-apparater

Även om datorkomponenter ligger oss nära hjärtat så är CES en av världens största mässor för konsumentelektronik, och som sådan lockar den till sig fler av årets häftigaste nyheter inom skärmteknik. I år räknar vi med att få se mer OLED-teknik, mer 4K och HDR (även till PC), 8K, och fler häftiga konceptapparater som höjer ribban för vad som går att göra med en bildskärm eller TV.

5. Det smarta hemmet

Kan det internetanslutas, så ska det internetanslutas. Det är mer eller mindre mantrat bakom det smarta hemmet och sakernas internet (Internet of Things, ”IoT”), och det är någonting vi räknar med att få se mer av i mässans alla hörn. Vitvaror, hemmabioutrustning, bilar lampor – allt går att göra smartare.

Videoreportage hela veckan

Glöm inte hålla utkik på Nordichardware under veckan för löpande rapportering från Las Vegas. Vill du vara säker på att alltid vara uppdaterad om nyheterna från CES ska du såklart även se till att följa oss på Facebook och Twitter, samt prenumerera på Nordichardwares Youtube-kanal.

Andra nyheter från CES 2017

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ghost^[Homie] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Ska bli trevligt att följa !
Har ni några tider för olika Keynotes ?
Länkar till livestreams 🙂
Hittar inget från varken Samsung eller Sonny… 🙁
Sen undrar jag om Microsoft kommer visa något trevligt i år ?
Quallcomms 835 som skall kunna köra fullskaligt Windows 10 osv…

Mycket videos nu ! Kändes lite fattigt förra året… 😉

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

LoL, snygg stavning på ”Sony” 😛