Enligt en studie utförd av Audience Project så ligger länderna i Norden i topp när det gäller antal invånare som använder sig av e-handel. Hela 89% av Nordens befolkning nyttjar onlinehandel.

Svenskars shoppingvanor online
Svenskars shoppingvanor online

En ny studie visar att onlinehandel är här för att stanna. I Norden är det 89% av befolkningen som handlar online och siffran är identisk i Sverige. En siffra som länge varit väldigt hög och inte verkar minska eller öka drastiskt. Dock använder sig fler och fler konsumenter av olika typer av enheter när det handlas online och nordiska e-handlare shoppade förra året i genomsnitt för 6 000 kronor per person.

Ser man till den inbördes fajten i Norden är det dock Danmark som är mest frekventa e-handlare med 92% av befolkningen. Finland tar hem jumboplatsen med 85%.

Noterbart är också att svenskar handlar mycket elektronik på nätet men solklart mest kläder, följt av medicin och andra hälsoprodukter.

Mer smartphones och surfplattor används vid e-handel

Även om studien visar att mängden av befolkningen i Norden använder sig av onlinehandel, vilket har varit fallet i flera år, så visar den även att allt fler använder sig av smartphones och surfplattor. Antalet användare som shoppar på nätet har inte ändrats drastiskt de senaste åren, men antalet användare som använder sig utav bärbara enheter, eller använder till exempel både sin dator och sin telefon har ökat märkbart under det senaste året.

devices_used_for_online_shopping

Hos shoppingsugna i åldrarna 15 till 25 samt 36 till 45 så använder 33% av näthandlare en mobiltelefon eller surfplatta när det handlas online. Medans hela 44% av folk i åldrarna 25 till 36 shoppar med en mobil enhet.

Många användare blandar även typen av plattform för shopping. Hälften av personer som handlar online använder sig utav både en stationär dator och en mobiltelefon eller surfplatta. I åldersgruppen 15 -35 så använder två tredjedelar en kombination av enheter.
Totalt så använder hela 68% av onlineshoppare flera olika enheter när det är dags för nätshoppande.

use_of_multiple_devices_when_shopping_online

Återförsäljare som ännu inte anpassat sina hemsidor för mobila enheter bör överväga sitt beslut. E-handel med mobiltelefoner och andra mobila enheter blir allt mer populärt.

Online eller fysisk butik
Vart handlar du helst och varför?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid