Acer Iconia Smart sägs nu äntligen vara på väg ut på marknaden och trots att den avlånga Android-telefonen visades upp så tidigt som i februari månad är det alltså inte förrän i september vi bör få se modellen på butikshyllorna. Acer satsar på en osedvanligt lång skärm som mäter 4,8-tum i diagonalen och med en 1 024 x 480 pixlars upplösning satsar på ett rejält 21:9 bredbildsformat.

Acer har arbetat på sin nya avlånga smartphone under ganska lång tid och detta är något som även lyser igenom när vi kikar närmare på specifikationerna. Främst är det en 1 GHz enkelkärnig Qualcomm MSM8255 processor som utmärker sig som något till åren, vilket också begränsar videoinspelningen till en upplösning om 720p. RAM-minnet ligger på 512MB och backas upp av 512MB ROM-minne samt 8GB integrerad lagringsyta. Enheten stödjer även microSD-minneskort för upp till 32GB extra lagringskapacitet.

Operativsystemet är i alla fall färskt och Android 2.3 Gingerbread ska driva den sällsynt stora skärmen. Tack vare sitt extra bredbildsformat, 21:9 känns bland annat igen från Philips Cinema TV-apparater, är telefonen inte överdrivet bred. Men måtten och vikten är på det stora hela ganska väl tilltagna för en smartphone, 141,7 x 64,5 x 13,6 mm och 185 gram.

smart

Specifikationer Acer Iconia Smart
Skärm 4,8-tum LCD  (21:9 format)
Upplösning 480 x 1024 pixlar
CPU Enkelkärnig Qualcomm MSM8255 1,0 GHz
GPU Adreno 205
RAM 512 MB
Lagringsutrymme 512MB ROM, 8 GB lagringsutrymme
Extra lagringsutrymme MicroSD kortläsare
Kamera bak 8 Megapixel med LED-blixt och autofokus
Kamera fram 2 Megapixel
Batteri 1 500 mAh
Kommunikation Bluetooth 2.1 med A2DP, EDR
WiFi 802.11n
HSDPA 3G 14,4 Mbps
FM-Radio
DLNA
UPnP
HDMI-utgång
Operativsystem Android 2.3 med Acer UI 4.2

Acer Iconia Smart ska enligt tillverkarens tyska avdelning börja säljas i Europa under september månad. Prislappen på denna ovanligt avlånga telefon landar på runt 5 000 kronor.

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
johnjensenSwedish BerserkJacob Hugossonshaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rickard
Medlem
Rickard

Riktigt snygg!

Men ”Enkelkärnig Qualcomm MSM8255 102 GHz”

Gode mycket att köra med! 😉

//rillo

Medlem
Marre

Spontant på fyllan tänker jag: 21:9 – kan vi inte hålla oss till ett allenrådande bildformat?

Mats O
Medlem
Mats O

Skall den bara ha 1500mA batteri? Låter lite för en stor mobiltelefon.

Jacob Hugosson
Medlem

Måste hålla med om att det är lite, speciellt med tanke på skärmens storlek…

Andreas G
Medlem

Men det är ju en Acer … vågar jag gissa samma mjukplastskal och halvdana plastform som de andra telefonerna? Och även datorer har i stor utsträckning 🙁

Micke
Medlem
Micke

Ursäkta om jag hoppar in här och är lite smågnällig… Men vad är det med telefonmarknaden och avskyn av 16:9-skärmar? Det råder stor brist på seriösa toppsäljare med 16:9-skärmar och allt jag har läst hittils angående detta så är det att skärmen är för smal för att få plats med ett tangentbord. Det är därför dem inte blir smalare menar många. Sedan kommer detta, hrmmmmmm. 🙂

Vad sägs om att Samsung, HTC m.fl. byter till 16:9 qHD eller 720p innan vi går över till 21:9? /s

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”shaglord”]Ursäkta om jag hoppar in här och är lite smågnällig… Men vad är det med telefonmarknaden och avskyn av 16:9-skärmar? Det råder stor brist på seriösa toppsäljare med 16:9-skärmar och allt jag har läst hittils angående detta så är det att skärmen är för smal för att få plats med ett tangentbord. Det är därför dem inte blir smalare menar många. Sedan kommer detta, hrmmmmmm. 🙂 Vad sägs om att Samsung, HTC m.fl. byter till 16:9 qHD eller 720p innan vi går över till 21:9? /s[/quote]I det här fallet handlar det nog om en kompromiss Acer fick göra. En… Läs hela »

Medlem
Marre

Och varför märkvärdiga 21:9, det är ju en 7:3-a i så fall. Storleksförhållanden brukar väl tas ner till minsta gemensamma nämnare?

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Marre”]Och varför märkvärdiga 21:9, det är ju en 7:3-a i så fall. Storleksförhållanden brukar väl tas ner till minsta gemensamma nämnare?[/quote]
Jadu, marknadsföring är mest troligt. 21:9 låter ju verkligen mycket högre än 16:9 eller 16:10 för de mindre kunniga.

Svensken
Medlem
Svensken

Fräsigt med så stor skärm. Verkar dock som att den är väldigt avlång. Sen är det som Jacob säger ett garanterat marknadsföringsknep att köra på en 21:9 skärm.

Stormense
Medlem
Stormense

När kommer 48 tums.mobilen?