Acer Predator 21X är datormarknadens Ferrari – kostar upp mot 90 000 kronor

Världens första gamingslaptop med välvd skärm är galen. Helt galen!

4

Acer presenterar datormarknadens svar på hyperbilar och lanserar världens första gaminglaptop med välvd skärm och en prislapp på upp mot 90 000 kronor – Acer Predator 21X.

Acer Predator 21X är en bärbar gamingdator i sin mest extrema tappning. Datorn som lanserades officiellt under IFA 2016 i Berlin är bland annat först i världen på den bärbara marknaden med en välvd skärm men ingenting i denna monsterdator är på normal nivå. Acers 21-tum stora IPS-skärm har ett ultrabrett format och en upplösning på 2 560 x 1 080 pixlar som drivs av dubbla Geforce GTX 1080-grafikkort i en SLI-konfiguration. De två grafikkretsarna kommer att matchas av en Intel Core i7 Kaby Lake-processor, troligtvis ruskiga mängder ramminne och smågalna lagringslösningar. Acer meddelar dock att alla detaljerna kring modellens minne- och lagringskonfiguration ännu inte är spikade.

Tobii-ögonspårning och makalös prislapp

Förutom råkraft under huven hittar man totalt 5 fläktar som kyler komponenterna samt ett knippe rejäla högtalare. Tangentbordet använder sig av mekaniska brytare och istället för endast en siffersats eller en trackpad har Acer kombinerat de både i en vändbar modul. Välj om du vill ha tillgång till siffertangenter eller en trackpad, det förstnämnda troligtvis mer intressant för seriösa spelare som ändå väljer en dedikerad mus.

På tal om styrdon kommer Predator 21X även med ögonspårningstekniken Tobii. En teknik som gör det möjligt för dig att styra din karaktär i spel genom ögonrörelser, exempelvis titta på den fiende du vill skjuta eller vrida blicken i spelet utan att ändra färdriktning.

Acer Predator 21X låter närmast som en galen prototypdator men kommer faktiskt att säljas till konsumenter. Prislappen är dock minst lika extrem som dess specifikationer där Acer inte vill säga en specifik siffra men hävdar att den landar mellan 80 000 – 90 000 kronor när den börjar säljas i slutet på året. En dator som du likt en hyperbil inte köper för att den är värd pengarna utan för att det inte finns något liknande på marknaden.

Bilder och specifikationer för Acers absurda monsterdator Predator 21X

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedMats Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
David S. C. Karlsson

Nämns inget om det är 144+ hz på skärmen? Med tanke på att två gtx 1080 är overkill för den upplösningen så vore det ju trist om det bara är 60 hz på skärmen.

justy303
Medlem
justy303

Kommer aldrig nånsin mer att köpa en dator från Acer. Skräp!!! ok, kanske om man betalar 90k så får man nåt som håller ihop ett år eller så. Numera köper jag endast Asus.